Dator > Hur man vet om din bärbara dator har inbyggd wifi

 • Hur man vet om din bärbara dator har inbyggd wifi


 • Inbyggd Wi-Fi via ett internt nätverk (NIC) på din bärbara dator är en tillgång när du försöker att omedelbart förvärva och ansluten till ett Wi-Fi-nätverk utan att använda någon ytterligare kringutrustning eller behovet för dator uppgraderingar. Lyckligtvis behöver du inte ta din dator till en professionell eller ring en linje tillverkare stöd för att kontrollera att se om din bärbara dator har en inbyggd NIC. Du kan upptäcka denna information själv genom ett par olika metoder, samt testa funktionaliteten hos din NIC utan att förlita sig på någon ytterligare verktyg.

  Du behöver:
  Computer manuell eller spec sheet


  1
  Kontrollera manuellt och /eller specifikationer som levererades med din bärbara dator om du kan hitta. . det. Detta kommer att lista om du har ett internt NIC ombord din bärbara dator och är ett snabbt sätt att få absolut kontroll.
  2.
  Effekt upp din bärbara dator och låta din PC eller din Mac-dator att ladda upp operativsystemet om du inte har tillgång till datorns ursprungliga manual eller Specifications.
  3.
  Leta trådlösa ikonen på skrivbordet område på din PC eller Mac laptop. Just det faktum att denna trådlösa ikonen är vanligtvis en indikator på att en intern NIC finns ombord och att du besitter inbyggd Wi-Fi. Den trådlösa ikonen på en Windows-baserad maskin kommer att vara placerad på höger sida av den nedre verktygsfältet och ser ut att se ut som en stationär dator bildskärm med en uppsättning vågiga linjer som kommer ut sidan. I OS X på en Mac dator, kommer den trådlösa ikonen på höger sida om övre verktygsfältet bredvid volym ikonen. De trådlösa ikonen på Mac ser ut att vara en uppsättning strålande linjer som rör sig uppåt.
  4.
  Klicka på den trådlösa ikonen på Windows eller Mac OS X-maskin för att bekräfta att du har inbyggd Wi-Fi. En lista över tillgängliga trådlösa nätverk skall infinna sig, både den offentliga och privata (säkrade) sort. Detta är en lista över Wi-Fi-signaler den interna nätverkskortet är att plocka upp.
  5.
  Klicka på namnet på ett trådlöst nätverk för att testa nätverkskortet och se din bärbara dator kommer att ha några problem ansluter till ett Wi-Fi-nätverk för trådlöst Internet surfning. Om du väljer ett privat nätverk, måste du ange lösenordet som tilldelats nätverk samt vilken typ av kryptering som nätverket använder, så har det till hands. Mer än sannolikt kommer säkerhetskryptering typ vara "WPA. "
  6.
  Vänta en liten stund att få ett statusmeddelande som du har gått med i nätverket. Detta tyder på att ni båda har inbyggd Wi-Fi på din bärbara dator och att den är fullt funktionsduglig.


Previous:nothing Next:AT & T datakort kommer inte att ansluta

Relaterade artiklar


 • specifikationer för HP Pavilion a1220n
 • Avinstallera USB-drivrutiner från ditt system
 • Hur du kopierar duplicera flash-enheter
 • hur du ställer in en dator för Ethernet
 • hur man återställer en HP 15 bläckpatron
 • datorns hastighet definition
 • hur du redigerar iMac fläkthastighet
 • hur man byter ett grafikkort i en HP laptop dv9235nr
 • hur man uppgraderar en PowerMac G4-processor
 • hur man kan återställa hårddisken för Compaq Presario 1681