Dator > information på kretskort

 • information på kretskort


 • Kretskort har kommit långt sedan de först uppfanns på 1930-talet. Den ursprungliga kretskort var punkt-till-punkt styrelser. Punkt-till-punkt kretskort bestod av ett stämplat remsa av förtennad koppar med kablar som var lindade runt fästen och lödda på plats. Kretskort kommer nu i en mängd olika modeller, och varje typ är avsedd att utföra en viss uppgift i en elektronisk utrustning

  Definition av kretskort

  American Heritage Dictionary definierar en krets som "ett system av elektriskt anslutna delar eller enheter. "Ett kretskort består av många av dessa vägar. Koppar kabel som är etsad på brädet ansluter en central processor till andra komponenter i styrelsen. Kretskort finns i persondatorer, datorskärmar, radioapparater, TV-apparater, bärbara datorer och bärbara musikspelare, liksom alla andra typer av elektrisk utrustning, exempelvis klockor eller tunga maskiner. De olika typerna av kretskort, gjorde för olika arbetsuppgifter, bland annat kretskort, den styrkort, ett dotterkort, expansionskort, nätverk gränssnitt eller grafikkort.

  Tryckta kretskort

  Kretskort är de vanligaste kretskort eftersom de kan massproduceras i en fabriksinställning. Kretskort kallas också kort, till exempel ett grafikkort som du kan installera i datorn. Ett kretskort är oftast gjord av glasfiber och levereras i form av en tunn, koppar, fast skylt som mikrochips och andra typer av elektriska komponenter, t. ex. transistorer, monterade på dem. Även om det kallas ett kretskort, är kablarna faktiskt inte tryckt på dem: de är kemiskt etsas. För att göra detta, är en bit folie som är gjord av koppar placerad på en plast eller glasfiber bas. Det är då täckt med en ljuskänslig material som kallas en fotoresist, som lämnar ett mönster när den utsätts för ljus. En negativ bild av kretsen är placerad på fotoresist och då är det utsätts för ljus. De områden på den negativa bild som finns kvar är härdade vid det här steget i processen. Kretskortet ges därefter ett syrabad, som tar bort härdat områden, som lämnar koppar kretsarna bakom. Detta görs flera gånger tills alla lager i styrelsen är klar. När det är färdigt, det skikt limmas ihop till ett kretskort.

  Styrkort

  En styrkort är en speciell kretskort som är gjord för att styra kringutrustning, såsom CD-ROM-enheter, skrivare, externa hårddiskar, en mus, ett tangentbord, en bildskärm och intern eller extern modem. I grund och botten använder någon del av datorn som inte är en del av moderkortet främsta processor eller minne ett styrkort. Varje gång du lägger till en ny intern kringutrustning till datorn, t. ex. en CD-ROM-enhet, måste du installera en ny styrkort också.

  Dotterkort

  dotterkort är en speciell typ av expansionskort som ansluts direkt till ett moderkort. Normalt har en expansion kretskort för att kommunicera med moderkortet via en buss, som är en samling av kablarna som leder till ett moderkort att expansionen kretskortet fäster när de installeras. En dotterkort kan komma åt moderkortets minne och centralenhet direkt. Fördelen med detta är att svarstiderna av dotterkort är snabbare än för expansionskort som har att skicka eller ta emot information via en buss. Dotterkort kan också kallas daughterboards.

  Expansion Board

  En expansion ombord ansluts till en öppning i datorn kallas för en kortplats där en krets kan placeras för att lägga till nya funktioner till datorn. Expansion slots kan antingen vara 8-bitars slots eller ett 16-bitars platser, vilket innebär att de kan överföra 8 bitar av information i taget och 16 bits av information på en gång. Expansionskort kan grafikkortet kort, grafikkort, LAN-kort eller skivor controller. Ett nätverkskort är ett expansionskort som kan placeras inuti en dator för att upprätta ett nätverk, som förbinder två eller flera datorer tillsammans.

  Moderkort

  Moderkortet är det största kretskortet i datorn. Det är moderkortet som gör resten av komponenterna, såsom central processing unit, minne och grundläggande kontrollerna i systemet, fungerar. Tänk dig hjärnan i datorn, dikterar att alla delar av kroppen hur man arbetar och när man gör vissa uppgifter. En dator moderkort kan också kallas ett moderkort eller ett system ombord.


Previous:nothing Next:Hur man testar en VGA-kort

Relaterade artiklar


 • hur man byter vaio minne
 • Hur ändrar jag en Lenovo 3000 Wi-Fi-kort?
 • hur man byter ett grafikkort i en HP laptop dv9235nr
 • specifikationerna för en Compaq Presario sr5313wm moderkort
 • hur man byter en nyckel på en IBM laptop tangentbord
 • hur man kan minska hastigheten dator fläkt
 • hur man upptäcker ett wifi-kort
 • hur du säkerhetskopiera en hårddisk till fri
 • min dell laptop kommer inte att debitera
 • vad är DDR RAM?