Dator > hur man installerar XP på en SATA-enhet

 • hur man installerar XP på en SATA-enhet


 • SATAs börjar bli mycket mer populära på grund av sin höga hastighet och tillförlitlighet. Nyare moderkort är SATA-aktiverade, men om du använder en äldre moderkort, måste du installera en SATA-controller-kort. Det finns en liten knick, men när installerar Windows XP på en SATA-hårddisk. XP levereras inte med alla SATA drivrutiner, så du kan behöva installera dem från en diskett. Om du inte har en diskettenhet, spenderar $ 10 och få en. Du kommer att spara dig massor av tid på att försöka komma runt att inte ha en, och med att SATA-enheten är värt det.

  Du behöver:
  Computer
  . SATA-hårddisk installerad.
  SATA mjukvara och drivrutiner CD.
  Moderkort stöder CD.
  Diskettenheten.
  Tom diskett.
  XP-CD.
  Andra datorn med CD och diskettenheter.

  Installera SATA drivrutiner


  1.
  Installera en diskettenhet i din dator om du inte redan har en. Om du använder ett äldre operativsystem som XP, kan man lika gärna ha en diskettenhet, också. Det är praktiskt, och en hel del XP-baserad mjukvara förutsätter en A: diskettenhet ändå. Merparten av tiden äldre datorer har en slot för A:-enheten diskett som ingenting annat kommer att passa i alla fall
  2
  Kopiera SATA drivrutiner från moderkortet stöder CD till en diskett använder. . din andra dator. Du behöver endast göra detta om SATA-enheten inte kom med drivrutinerna redan på en diskett. För att hitta filer på moderkortet CD, leta efter en katalog och underkatalog så här: \ DriverDisk \ SATA \. Markera alla drivrutiner. Manuellt ladda förare till boot av diskettenheten (vanligen A:). Disketten skall nu innehålla \ pide och \ sata mappar tillsammans med de andra filer som hittas i SATA förarens katalog. Om föraren mappen inte finns på moderkortet stödjer CD blir det på CD-skivan som följde med din SATA-disk. Om du inte har drivrutiner på CD, sök på nätet för SATA drivrutiner och ladda ner dem. Tillverkaren av enheten har troligen drivrutinerna på sin företags webbplats. Därefter överför drivrutiner till diskett. Ta bort disketten.
  3.
  Starta nya datorn och öppna BIOS-inställningar. Följ datorns handbok eller moderkortet manualen om du har ett annat moderkort än vad som kom med datorn att komma in i datorns Basic Input Output System (BIOS) inställningar. Då och då innebär att trycka på "Delete" när du ombeds att under stöveln. Ställ första startenhet till "CDROM" enhet, sedan den andra att känna igen hårddisken och sedan diskettenheten. Olika BIOS Windows har olika skärmar. Startordningen inställningar är vanligtvis under Avancerade alternativ, men du kanske måste söka efter den. Spara inställningarna.
  4.
  Sätt in Windows XP installations-CD i datorn och avsluta BIOS att fortsätta starta datorn. XP installationsskivan bör spinn upp och frågar om du vill installera Windows XP. Om den inte gör, helt enkelt starta om. Datorn bör öppna operativsystemet på installationsskivan och börja installera Windows XP. Följ uppmaningarna tills en dialog ruta visas ett par minuter in i setup rutin som säger "Tryck på F6 om du behöver installera en tredje part SCSI eller RAID-drivrutin. "Tryck F6" och tryck sedan på "S. " Detta öppnar ett fönster där du kan ange ytterligare ett när nästa skärm visas.
  5.
  Sätt in SATA-drivrutinerna disketten i diskettenheten och tryck "Enter". Installationsfönstret kommer sedan be dig att välja en drivrutin. Välj "VIA Serial ATA RAID Controller (Windows XP). " Vänta på att SATA drivrutiner att ladda. Windows XP kan nu känna igen SATA hårddisk. Stäng av och fortsätta att installera Windows XP som vanligt.
  6.
  Ta bort alla disketter och cd-skivor från datorn och stänga fönster ner när installationen är klar. Starta och öppna BIOS igen. Denna gång ställa in boot för att öppna SATA-hårddisk först. Om detta inte är ett alternativ som erbjuds i BIOS kan du välja hd0, men bara om du inte har några IDE-hårddiskar på ditt system. Om du ställer in byglarna på baksidan av din gamla IDE-hårddisk till "slav"-inställningen, sedan kan du välja SCSI som första boot-enheten och det borde plocka upp SATA-enheten. Du kanske måste prova det flera gånger för att få inställningen, särskilt med äldre moderkort. Spara inställningarna.
  7.
  Exit i BIOS och starta om datorn. SATA-hårddisk bör snurra först och öppna Windows XP. Nu kommer det roliga med att installera allt som programvara du har staplat upp på skrivbordet.

  Tips och varningar


 • inte snåla på diskettenheten. De är inte dyra, de är enkla att installera och de komma till hands om du använder ett äldre system som XP för din primära operativsystemet.
 • Om du inte behåller din gamla IDE-hårddisk, vara Se till att ställa in byglar till "Slave"-inställningen så det kommer skjuta till SATA-enheten vid uppstart.

Previous:nothing Next:hur du fyller kapacitet ett SD-kort

Relaterade artiklar


 • försiktighetsåtgärderna för stationära och bärbara datorer
 • hur man byter RAM i en Acer Aspire bärbar dator
 • hur du skriver ut på nätet med en Dell Latitude C600
 • felsökning av en trådlös optisk mus 3000
 • hur man installerar extra RAM laptop
 • Hur gör jag starta från en CD på nc8000?
 • Hur man överför musik från skrivbordet till laptop
 • ska jag få AMD eller Intel?
 • hur man använder en flash-enhet med ett nav
 • hur man ansluta flera USB-enheter