Dator > hur man initiera en extern hårddisk

 • hur man initiera en extern hårddisk


 • En extern hårddisk (HDD) inte bryr sig om den används med en Mac eller PC-det är en uppgift för datorns operativsystem på rätt sätt initiera enheten så att den kan användas. Initiera en extern hårddisk kräver inte ytterligare programvara, eftersom operativsystemet är kapabel att göra det. Förfarandet är olika mellan Mac och PC men både uppnå samma resultat. En extern hårddisk som kan lagra program och data för datorns användare att komma åt om det behövs

  Initiera en extern hårddisk i Windows


  1.
  Anslut den kabel ansluten till extern hårddisk (HDD) i en FireWire-eller USB-port på datorn, beroende på vilken typ av hårddisken.
  2.
  Gå till "Start", "Den här datorn" och "enheter". Högerklicka på ikonen för den externa hårddisken under "flyttbara enheter förvaring" i fönstret som visas för att öppna ett nytt fönster.
  3.
  Klicka på "Verktyg "-fliken längst upp i fönstret. Välj "Format"-knappen på fönstret för att gå till ett nytt fönster.
  4.
  Avmarkera "Quick-format"-rutan i det nya fönstret. Namn den externa hårddisken i "Name" text fältet längst upp i fönstret eller lämna det tomt. Välj "NTFS" eller "FAT32" från "Format" i rullgardinsmenyn.
  5.
  Klicka på "Start" knappen längst ned i fönstret för att vara den att starta och formatering . Klicka på "Ja" när en bekräftelse visas. Vänta som en förloppsindikator längst ned i fönstret visas, fyller i vänster från till höger och försvinner sedan. Stäng alla öppna fönster genom att klicka på den röda knappen "X" i övre högra hörnet.
  6.
  Dubbelklicka på ikonen för den externa hårddisken som nu är på skrivbordet för att öppna sitt fönster. Dra filer, mappar eller program i fönstret för att kopiera dem för att den externa hårddisken.

  Initiera en extern hårddisk i OS X


  1.
  Anslut den kabel som ansluten till extern hårddisk (HDD) till en FireWire-eller USB-port på Mac, beroende på vilken typ av hårddisken.
  2.
  Dubbelklicka på de viktigaste hårddiskens ikon att öppna sina fönster på skrivbordet. Dubbelklicka på "Program" mappen för att öppna sina fönster. Rulla ner till "Verktyg"-mappen. Dubbelklicka på "Verktyg"-mappen för att öppna sina fönster på skrivbordet. Rulla ner till "Skivverktyg" program som medföljer Mac OS X operativsystem. Dubbelklicka på "Skivverktyg" för att starta den. Stäng den öppna fönster på skrivbordet genom att klicka på den röda knappen i det övre vänstra hörnet.
  3.
  Leta reda på ikonen för den externa hårddisken som finns i den vänstra kolumnen i "Skivverktyg "programmets huvudfönster. Klicka en gång på den externa hårddisken ikon med musen för att välja det.
  4.
  Klicka på "Radera" längst upp i "Skivverktyg" programmets huvudfönster. Namn den externa hårddisken i det tomma "Namn" text fältet under "Radera"-fliken, eller lämna det tomt. Välj "Mac Extended format" eller "Mac Extended-format (journalförd)" från "Format" i rullgardinsmenyn.
  5.
  Klicka på "Radera" knappen i det nedre högra hörnet av "Skivverktyg" programmets huvudfönster. Klicka på "Radera" på bekräftelsen fönstret som visas.
  6.
  Vänta som externa hårddisken är initierad och formateras som en förloppsindikator längst ned i "Skivverktyg" programmets huvudfönster fylls på från vänster till höger. Avsluta "Skivverktyg" programmet när förloppsindikatorn är helt fylld.
  7.
  Dubbelklicka på extern HDD ikon som nu finns på skrivbordet för att öppna sina fönster. Dra filer, mappar eller program i fönstret för att kopiera dem till den externa hårddisken.

  Tips och varningar


 • aldrig ur en kabel ansluten till en extern hårddisk från en port på datorn innan den är ordentligt omonterade från datorns operativsystem.

Previous:nothing Next:hur man byter RAM i en LIFEBOOK c2220

Relaterade artiklar


 • hur man skriver till en CD i Windows XP
 • specifikationerna i en Dell c640
 • hur till vända en intern hårddisk till en extern hårddisk
 • Inaktivera print screen med Group Policy
 • hur man får in på CMOS om Compaq Presario
 • skillnaderna mellan en penna & en digital penna
 • Ska jag ta bort lite musik från en PC för att frigöra utrymme?
 • hur man kan få en Toshiba återställa partition
 • hur man rengör en patron laserskrivare
 • hur du installerar en gratis ljudkort