Dator > hur man helt radera en extern hårddisk

 • hur man helt radera en extern hårddisk


 • En extern hårddisk ansluts till en dator genom en port som kommunicerar med operativsystemet (OS) på ungefär samma sätt en intern hårddisk gör. Helt radera alla filer från en extern hårddisk inte stör den formatering som krävs för att interagera med datorns operativsystem (OS). Dolda filer kräver en mer ingående förfarande än att bara dra alla filerna i en extern hårddisk till papperskorgen, OS på datorn föreskriver detta behov med inbyggd programvara. . Den externa hårddisken inte skadas när som helst genom att ha alla sina filer raderas

  Du behöver:.
  Mac OS X-installationsskivan
  Windows installations-CD.

  Helt Radera den externa hårddisken är filer på en Mac


  1.
  Anslut data sladden från den externa hårddisken i en lämplig port på Mac --- detta blir en USB-eller Firewire-port, beroende på byggandet av den externa hårddisken.
  2.
  Mata in Mac X OS-installationsskivan i den skivfacket på sidan av Mac (om Mac använder en diskfacket, mata ut facket sätta Mac OS X-installationsskivan på facket och stäng det). Vänta tills ikonen för Mac OS X-installationsskivan för att visas på skrivbordet.
  3.
  Dubbelklicka på ikonen för Mac OS X-installationsskivan för att öppna sina fönster på skrivbordet . Dubbelklicka på "Installera Mac OS X" som är insidan av fönstret för att få upp installationsfönstret.
  4.
  Klicka på "Verktyg" längst ned till vänster hörnet av fönstret. Ange lösenordet för Mac i "Lösenord"-rutan i fönstret som visas. Klicka på "OK" knappen för att stänga popup-fönster.
  5.
  Välj "engelska" från listan som presenteras i ett nytt fönster som visas på skärmen. Klicka på "Fortsätt".
  6.

  Gå till "Verktyg" längst upp på skärmen. Välj "Skivverktyg" från rullgardinsmenyn. Vänta allt från en halv minut upp till tre minuter för Disk Utilities att ladda.
  7.
  Välj ikonen för den externa hårddisken i den vänstra kolumnen i Skivverktyg programmets huvudfönster. Klicka på "Radera" längst upp på skärmen. Klicka på "Radera" knappen längst ner högra hörnet på skärmen. Klicka på "Radera" i pop-up fönster som visas.
  8.
  Vänta som en förloppsindikator längst ned på skärmen och fyller i från vänster till höger. Avsluta Skivverktyg programmet när förloppsindikatorn har helt fyllt i. Avsluta installationsprogrammet. Dra ikonen för Mac OS X-installationen hårddisken från skrivbordet till papperskorgen. Ta ut disketten från sidan facket eller från den utkastade skivfacket (stäng skivfacket efteråt).

  Helt Radera den externa hårddisken är filer på en dator


  1.
  Välj programmet Diskdefragmenteraren som är ingår i Windows från "Start", "Alla program", "Tillbehör", "System Tools" pop-up menyn.
  2.
  Vi talar ditt namnet på den externa hårddisken från listan presenteras i fönstret som visas på skärmen. Klicka på "Defragmentera disken"-knappen i det nedre högra hörnet av fönstret. Vänta som en förloppsindikator på höger sida av namnet på den externa hårddisken går från "0" till "100" procent. Avsluta programmet när förloppsindikatorn når "100. "
  3.
  Mata ut skivfacket i DVD-enheten. Placera Windows installations-CD på skivfacket. Stäng skivfacket.
  4.

  Starta om datorn. Tryck på en tangent på tangentbordet När datorn startas. Vänta tills Windows-installationen skärmen visas.
  5.
  Välj "ren installation" i listan över val presenteras på skärmen. Klicka på "Fortsätt" för att gå igenom skärmarna tills du kommer till ett som har formaterar hårddisken på den.
  6.
  Välj namnet på den externa hårddisken från listan som presenteras på skärmen. Klicka på knappen "Fortsätt".
  7.
  Vänta som en förloppsindikator i ett nytt fönster fyller i från vänster till höger som den externa hårddisken formateras om och alla filer raderas från det .
  8.
  Klicka på knappen "Fortsätt" längst ned på skärmen när förloppsindikatorn är helt fyllas i. Avsluta Windows-installationsprogrammet. Mata ut skivsläden. Ta ut installationsskivan för Windows och stäng skivfacket.

  Tips och varningar


 • Säkerhetskopiera den externa hårddisken först kommer att garantera att du har tillgång till en fil som du senare inte borde ha raderats.

Previous:nothing Next:hur man installerar RAM-moduler i en stationär

Relaterade artiklar


 • hur man tar betalt en Logitech trådlös mus med en blinkande röd lampa
 • hur man ansluta flera USB-enheter
 • Lägga till en flash-enhet till en Eee PC
 • hur du tar bort strömförsörjningen i en Dell Dimension 8400
 • Felsökning ett videoinspelningskort
 • konfigurerar två bildskärmar
 • hur man installerar en D-Link WNA-1330 Wireless G Notebook Adapter
 • hur man kan minska hastigheten dator fläkt
 • hur man byter en skärm inverter
 • hur du ställer in en dator för Ethernet