Dator > hur man frigöra fysiskt minne på datorn

 • hur man frigöra fysiskt minne på datorn


 • I lekmannaspråk, fysiskt minne (Random Access Memory, eller helt enkelt RAM) är den del av datorns hjärna --- andra är hårddisken och optiska drivrutiner, såsom CD-eller DVD-enheten --- var information kan lagras och nås snabbt (och på måfå) för att säkerställa effektiv drift. Om du upptäcker att din dator går långsamt, är chansen vissa problem med sina RAM är fel. Det är därför en god idé att prova några enkla åtgärder som kommer att slå ditt problem vid dess rot innan du rusar ut för att ha någon onödig gjort reparationer --- Detta bör vara din sista utväg.
  1
  Defragmentera hårddisken. . . I Windows öppnar du "Start"-menyn och navigera till "Tillbehör". Rulla ner till "System Tools" och klicka på "Diskdefragmenteraren". Välj din hårddisk från listan (om Windows inte automatiskt har gjort det), klicka sedan på "Defragmentera" för att starta processen. Defragmentera bort ofullständig och korrupta filer som tenderar att strö omkring hårddisken när datorn åldrar. Enligt Apple sin senaste operativsystem optimera prestanda automatiskt med varje uppdatering, vilket eliminerar behovet av att defragmentera Mac-datorer.
  2.
  Avinstallera program du inte använder regelbundet. I Windows öppnar du "Start"-menyn och klicka på "Kontrollpanelen"-knappen. Klicka på "Lägg till eller ta bort program" och följ instruktionerna. På en Mac, dra ditt oönskade program direkt i papperskorgen. Varje program du har på din hårddisk kan också påverka mängden RAM-minne tillgängligt för användning, särskilt om det programmet startar sig själv automatiskt utan din vetskap.
  3.
  Begränsa program du har kör på ett och samma tillfälle. Per definition, är RAM används för att lagra och tillhandahålla information för program som de kör. Ju färre program du har öppna, desto mindre RAM kommer att användas. Det är också en bra idé för att minimera fönster som inte används.
  4.
  Installera spionprogram skydd om du inte redan har gjort det (se Resurser). Spyware-program är osynliga, miniatyr-program och program som kan använda systemets resurser utan att du ens märker det. Kör en genomsökning minst en gång dagligen för att ta bort spionprogram så snart som möjligt efter det installerar sig själv.
  5.
  Kontakta en specialist dator reparation om du inte märker någon förbättring i funktionen av din maskin. Beroende på dess ålder, helt enkelt din dator inte kan vara utrustad med fast belopp för funktion som infördes genom dagens program. I de flesta fall kommer han att installera mer RAM-minne på datorn till en relativt låg kostnad.

  Tips och varningar


 • Försök aldrig att installera nya RAM i din egen dator om du inte har fått lämplig utbildning. Du kan inte bara skada permanent datorn, men de flesta tillverkare av minnet självt gör garantin ogiltig av en öppen paket.

Previous:nothing Next:hur man installerar RAM i en Eee PC

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till toner till en HP patron
 • hur man installerar RAM i en Eee PC
 • hur du installerar ett Bluetooth-kort i en Dell
 • datorns hastighet definition
 • hur man demonterar en Toshiba Satellite 1955
 • hur man spelar in en DVD-film på en mac hårddisk
 • hur ändrar grafikkortet på en Compaq SR1000
 • specifikationer av en Toshiba Satellite a355s6926
 • hur man använder bredband med en bärbar dator
 • mina Toshiba laptop kommer inte att ladda med nätsladden