Dator > hur man ansluter en bärbar dator till en dator router

 • hur man ansluter en bärbar dator till en dator router


 • En PC router är en dator nätverksenhet som används för att dirigera trafiken mellan datorer på samma nätverk. Till exempel, om två personer bor i en lägenhet och en har en stationär och en annan har en bärbar dator och de kommer båda att använda samma Internet-anslutning, men de behöver en dator router att hålla kontakten till Internet samtidigt.

  Du behöver:
  nätverkskablar


  1
  Installera ett trådlöst nätverkskort om det behövs. . . Om den bärbara datorn kommer att anslutas till en trådlös router, behöver den bärbara datorn en Wi-Fi-kort installerat inuti. Lyckligtvis är de flesta datorer levereras med detta kort redan inbyggda så ingen installation kan behövas. Om routern inte är trådlös, behöver den bärbara datorn användaren inte ett trådlöst nätverkskort.
  2.
  Leta reda på modemet och stänga stänga. Koppla bort modemet från alla källor till elektricitet. Koppla bort modemet från väggen. Modemet ska vara ansluten till Internet hela tiden via en sladd som går från modemet till telefonjacket, eller hur modemet har alltid varit ansluten till Internet.
  3.
  Koppla bort sladden som var kopplad från baksidan av den stationära datorn till modemet. Placera den här änden av sladden till routern platsen märkt Internet, WAN eller WLAN.
  4.
  Anslut DSL-modem tillbaka in i väggen.
  5.

  Slå på den trådlösa routern. Detta kommer att få en signal som går mellan modemet och routern. Om allt lyckades, Internet, bör WAN eller WLAN lampan på routern lyser. Detta är en indikation på att routern är ansluten till Internet.
  6.
  plus en av de nätverk sladdar som följde med routern från datorn till en av de öppna portar på routern. Starta Internet Explorer och koppla in den begärda informationen för att konfigurera routern. Ett lösenord kan behövas. Alla konfigurationsinformation ska ha kommit med det specifikt märke av router. Du kan behöva underlag för Service Set Identifier (SSID), kanalen och läge och den trådlösa krypteringen Protocol (WEP). Klicka på "Spara och Apply" för att se ändringarna.
  7.
  Vänta på bärbara trådlösa kort att ansluta till routern. När routern är konfigurerad, bör den bärbara datorns trådlösa kortet automatiskt upptäcka den trådlösa anslutningen. För routrar som inte är trådlös, kommer den bärbara datorn användaren behöver ta ett nätverk sladd, USB eller Ethernet, och anslut den från den bärbara datorn till en öppen port på routern för att ansluta till Internet.


Previous:nothing Next:Hur gör jag starta från en CD på nc8000?

Relaterade artiklar


 • hur till återvinna en misslyckad hårddisk med verktyg
 • hur man får ljud på en Dell-dator
 • specifikationerna för en Compaq Presario x1000
 • vad är DDR333 RAM?
 • hur man använder en flash-enhet med ett nav
 • hur man installerar RAM i HP Pavilion bärbara datorer
 • Hur lägger jag till minne till ett Soyo Sy-7vca?
 • Hur lägger jag till minne till en HP 2605dn?
 • Ska jag ta bort lite musik från en PC för att frigöra utrymme?
 • hur man spelar in en DVD-film på en mac hårddisk