Dator > försiktighetsåtgärderna för stationära och bärbara datorer

 • försiktighetsåtgärderna för stationära och bärbara datorer


 • Du behöver:.
  extern hårddisk med USB

  Säkerhetsfrågor om stationära och bärbara datorer kan leda till fel på maskinvaran och dataförluster. Byta hårdvara bär en finansiell kostnad utan dataförlust-från älskade familj foton till viktig företagsinformation-kan vara ännu mer förödande  Enligt Hewlett-Packard, 85. procent av datoranvändare är orolig för att förlora viktiga data. Det är dock bara en bråkdel av de användare som faktiskt beredd på situationer som kan orsaka en förlust. Med korrekta säkerhetsåtgärder när du använder datorn är det första steget till att avvärja katastrofen.

  Power

  Spänningssprång och spikar negativt påverka alla elektroniska apparater, men den känsliga delar av en dator är oproportionerligt påverkas. Enligt chefen för teknik vid National Lightning Safety Institute, är CPU särskilt sårbar för strömtoppar. Dessa ökningar kan resultera i omedelbar fel på CPU och dataförlust. Om CPU inte misslyckas omedelbart kan den stora ökningen ändå leda till en urholkning av resultat över tiden.  Det första steget för att skydda datorn är att ansluta den till en Avbrottsfri strömförsörjning (UPS). UPS ger kontinuerlig matning så att du inte förlorar data vid plötsliga avbrott. Den fungerar också som ett överspänningsskydd förhindrar strömtoppar från att skada datorns komponenter. När du laddar din bärbara dator, koppla in den i ett överspänningsskydd för att minska risken för överspänningar

  Heat

  Datorer genererar mycket värme. Ändå, de är mycket mottagliga för värmerelaterade fel. En artikel i Maximum PC Magazine avses värme som "gift" kan försvaga din dators prestanda och orsaka att delar misslyckas i en snabbare takt. Även nya processorerna är endast avsedda att köras vid rumstemperatur, och en studie av Seagate fann att hårddiskfel blir snabbare vid temperaturer över 78 grader Fahrenheit. Överhettning datorer kan också bränna användare och, i sällsynta fall, starta bränder.  Att hålla datorn sval är av yttersta vikt. Du kan följa datorns interna temperatur med programvara från de flesta datorbutiker eller över Internet. Dessutom överväga att uppgradera den stationära datorns kylsystem och använda en stark fläkt, speciellt om du har ett kraftfullt grafikkort eller processor. Du kan sänka temperaturen på din bärbara dator med hjälp av en Cooling Pad.

  Vatten

  Vattenskador kommer i många former, från en oavsiktlig kaffe spilla på tangentbordet för att översvämningar och läckor i hemmet. Liquid skador som inte täcks av vilken tillverkare som helst garantier så är det viktigt att skydda mot det.  Enligt Hewlett-Packard, översvämningar är den vanligaste typen av naturkatastrofer, som inträffar i alla 50 stater. Hårddiskar kan överleva några vattenskador, men att hålla en säkerhetskopia av dina data online eller i ett annat läge erbjuder ett visst skydd. Du bör också hålla datorn i ett område i det hus som är mindre troligt att översvämningar, till exempel inte sätta datorn i källaren, i närheten av en vattentank eller nära fönster.


Previous:nothing Next:Hur man testar en bärbar nätadapter

Relaterade artiklar


 • hur man använder 6940 HP Deskjet
 • hur man får ljud på en Dell-dator
 • Pentium M definition
 • hur man ansluta flera USB-enheter
 • hur man återställer en HP-skrivare
 • hur till återvinna en misslyckad hårddisk med verktyg
 • hur man installerar extra RAM laptop
 • Lägga till en flash-enhet till en Eee PC
 • hur man kan få en Toshiba återställa partition
 • hur man tar hand om en extern hårddisk