Dator > en dator kommer inte att erkänna den externa hårddisken

 • en dator kommer inte att erkänna den externa hårddisken


 • Med extern lagring för dina data är en enorm fördel. Speciellt om något går fel med din dator, vet du att dina data är säkra. De flesta externa enheter är USB plug-in-enheter. Om datorn inte att erkänna enhetens närvaro, kan detta vara ett problem. Det finns många orsaker till att din dator inte kan kommunicera med din externa hårddisk

  Du behöver:.
  Extern hårddisk med USB


  en
  Klicka. . höger musknapp på "My Computer" på skrivbordet och välj "Utforska" i menyn. Windows Explorer öppnas och visar hårdvaran ansluten till datorn under "hårddiskar enheter. " Din externa normalt visa upp som "E:" eller "F:" beroende på hur många installerade enheter du har. Om det inte finns med på listan över hårddiskar på datorn, undersöka hårddisken för att se om det finns en grön LED-ljus på.
  2.
  Titta på ljuset för att se Om det blinkar orange och grönt. Om lampan blinkar, kan detta peka på fel med den externa enheten eller anger att det inte kan kommunicera med datorn. Flytta musen till nedre högra hörnet av skärmen och undersöka systemfältet bredvid klockan. Du kan notera det finns en "Säker borttagning av maskinvara" ikonen i aktivitetsfältet. Högerklicka på ikonen och klicka på "Säker borttagning av maskinvara".
  3.
  Titta på listan när de associerade visas och notera om det finns en "masslagringsenhet" i listan. Om det inte finns något i listan, koppla den externa hårddisken från datorn och anslut den igen. Om datorn fortfarande inte känner igen enheten, koppla in den och starta om datorn. Vissa externa hårddiskar måste ställas att automatiskt starta upp med datorn. I vissa fall, om detta inte är inrättat, kommer de att de sitter kvar och verkar vara ansluten men visas inte på systemet. Efter omstart, öppna ett Windows Explorer-fönster och se om din externa enhet finns med på listan i panelen till vänster.
  4.
  Lyssna på hårddisken för ett surrande ljud. Titta på LED-ljus för tecken på prestanda. Om du hör eller ser ingenting, kan detta vara bevis för att den externa enheten är skadad. Om du hör ett surrande ljud eller ser tecken på att det fungerar, men ändå inte prata med datorn, undersöka kabeln för den externa enheten. Du kommer att märka att de flesta externa hårddiskar har en två-stift kabel med USBs som sitter på ett slut och en kort slut. Det finns en korsning plugg som den korta och den långa pluggar båda sticka ut. Se den långa kabeln fäster till din dator, med korsningen kontakten inuti den externa enheten.

  Tips och varningar


 • När ditt system känner igen din externa hårddisk, alltid säkert bort maskinvara innan du kopplar, för att undvika korruption i enheten.

Previous:nothing Next:försiktighetsåtgärderna för stationära och bärbara datorer

Relaterade artiklar


 • Hur ställer jag upp en HP F2180 deskjet?
 • vad är DDR333 RAM?
 • hur man åsidosätta Canon MP 470 skrivarbläck är slut budskap
 • Hur lägger jag till minne till ett Soyo Sy-7vca?
 • Hur man testar en bärbar nätadapter
 • hur man byter en Seagate hårddisk från endast läsning att läsa & skriva
 • Pentium D 945 resultat
 • specifikationerna för en Compaq Presario x1000
 • ska jag skaffa en bärbar dator med WiMAX eller 3G inbyggt i den?
 • hur man använder bredband med en bärbar dator