Dator > Hur får man en flash-enhet för att läsa på XP

 • Hur får man en flash-enhet för att läsa på XP


 • Merparten av tiden, allt du behöver göra för att få en flash-enhet för att läsa på en Windows XP-baserad dator är att koppla in den i USB-porten. Ett fönster poppar upp och frågar dig vad du vill göra-spela upp ljud, visa bilder, öppna en mapp osv Första gången du använder enheten ska datorn berätta att det har upptäckt ny hårdvara, som Microsoft Windows XP har installerat drivrutinerna för flash-enheten och att enheten är tillgänglig. Men ibland, inte

  Du behöver:.
  Microsoft USB Flash Drive Manager för XP 1.
  0 (fri programvara).

  Hitta din disk


  1.
  Koppla in blixten eller hoppa enheten med datorn igång. De flesta flash-enheter har ett ljus i dem som blinkar när enheten används. Den skall blinka och en meny ska öppna som identifierar enheten nummer och frågar vad du vill göra. Välj "Öppna mappen och visa filer" och klicka på "OK". Ett Explorer-fönster ska öppnas som visar filer på flash-enheten. Om något av detta misslyckas hända, gå vidare till nästa steg.
  2.
  Klicka på "Start" och öppna din "Program"-menyn. Välj "Den här datorn" och öppna den. Ett fönster öppnas som visar en lista över alla dina enheter. Det bör finnas en ikon för din hoppa enheten.
  3.
  Högerklicka inuti "Drives"-fönstret (men inte på någon särskild enhet). Välj "Egenskaper". Ett fönster som heter "System Properties" öppnas med flikarna högst upp och information om din dator längst ner
  4
  Välj fliken "Maskinvara". . När som öppnas klickar på "Enhetshanteraren. "Från fönstret Enhetshanteraren, hittar" USB-styrenheter "mapp och klicka på" + "-tecknet bredvid. Detta kommer att öppna undermappar i USB-styrenheten mappen.
  5.

  Dubbelklicka på varje USB Root Hub, ett i taget. Ett fönster öppnas för varje. Gå till "Power"-fliken i det fönstret. fliken Power kommer att berätta om ström finns tillgänglig till hubben och hur mycket . Det kommer också att berätta hur många hamnar som är anslutna till navet och vilka enheter som är anslutna till USB-hub. Om det finns en USB-masslagringsenhet inträde i USB Controller mappen, dubbelklicka på det också. Gå till "Power"-fliken och se om flash-enheten är påslagen.
  6.
  Prova andra flash-enheter eller andra USB-enheter, som din mus eller en skrivare, för att se om de register på alla USB-portar, med hjälp av enhetshanteraren som i stegen ovan för att testa dem. Om Enhetshanteraren inte lista flash-enheten, sedan antingen flashenheten är defekt eller USB-porten är. Om en annan enhet eller flash-enheten arbetar i samma port, är att flash-enheten antagligen inte bra. Prova-minnet i en annan dator för att se om det fungerar där.
  7.
  Hämta Microsoft USB Flash Drive Manager för XP 1. 0, ett gratis verktyg (se Referenser) som förbättrar Windows XP: s förmåga att hantera USB-portar. Installera programvaran och prova de ovan nämnda testerna igen för att se om din dator känner igen flash-enheten.

  Tips och varningar


 • Om enheten fungerar i andra datorer, det kanske helt enkelt har en fysisk defekt med relation till din dator. Om du köpte enheten nya, ta den tillbaka till butiken och få den ersatt. Om inte, byta köra med någon som det fungerar.

Previous:nothing Next:hur man ansluter en trådlös dator till hardwired skrivare

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till Gmail till din IPAD
 • hur man uppgraderar en T43 hårddisk
 • hur du kör två skärmar bort av en pc
 • specifikationer för HP slimline 3300f
 • specifikationer för Compaq Presario sr2150nx
 • hur man får in på CMOS om Compaq Presario
 • hur du lägger till minne till ett asus
 • hur man söker externa hårddiskar
 • hur till vända en intern hårddisk till en extern hårddisk
 • hur man laddar OH-filmen i skrivaren