Dator > hur till återvinna en misslyckad hårddisk med verktyg

 • hur till återvinna en misslyckad hårddisk med verktyg


 • Varje hårddisk kan misslyckas. Medan hårddiskar är känsliga elektroniska komponenter, de har rörliga delar och lagringsmedia kan inte vara perfekt. Hårddiskar roterar med hög hastighet, från 4. 200 till 9. 600 varv per minut, med hastigheter ökar när tekniken blir bättre. En hårddisk består av en eller flera hårddiskar på vilken digital information lagras. Allt från skadade filer till faktiska brister i den fysiska media kan leda till en hårddisk för att misslyckas

  Du behöver:.
  Skivverktyg
  . Utomstående återvinning programvara.
  Extern hårddisk.


  1.
  Använd Skivverktyg först. Detta program kommer med varje Apple Macintosh-dator som en del av systemprogramvara. Det fungerar för att testa och reparera mindre problem från skivor, oavsett om de är hårddiskar, CD, DVD eller disketter. Du hittar den genom att gå till mappen Program och sedan till mappen Verktygsprogram och dubbelklicka på programmet. Observera att om inte hårddisken är att starta skivan, måste du sätta i Mac OS skivan och starta om Mac och håller ner C-tangenten. Detta tvingar datorn att starta från CD eller DVD som du installerat systemet från början.
  2.
  Markera den hårddisk ikonen från vänster i Skivverktyg. Välj Första hjälpen från de fem knapparna på ovansidan. Detta kommer att aktivera två eller fyra knappar på botten av programfönstret. Om problemet hårddisken är starten skiva, kan du kontrollera skivbehörigheter eller Reparera skivbehörigheter. Om enheten är en extern eller icke-start skiva kan du välja kontrollera hårddisken eller reparera disk. Klickat på Bekräfta Disk kommer att göra en snabb kontroll på den valda hårddisken och berätta för dig om det finns problem. Klicka reparationsdiskett gör Skivverktyg för att försöka reparera och problem. Eftersom Skivverktyg är en okomplicerad program, det vanligtvis bara kan åtgärda mindre problem.
  3.
  Välj knappen Återställ i Skivverktyg för att återskapa data från den trasiga hårddisken om att reparera skivan gör inte fungerar. Dra ut den trasiga enheten ikon från vänster till utrymmet bredvid "Källa:" och sedan dra den externa hårddisken ikon-det där du kommer att flytta data till-att utrymmet bredvid "Destination:" och klicka på botten på knappen Återställ.
  4.
  in tredje part skiva verktyg CD eller DVD i enheten, starta om Mac håller C-tangenten tills bilden av Apple visas. Gör detta endast om Skivverktyg inte kan lösa problemen. Innan du kör tester på hårddisken, hitta programvarans rädda eller återställa funktionen och följ instruktionerna för att spara data från den trasiga disken till en annan plats, troligen den externa hårddisken.
  5.

  Kör testerna på den trasiga hårddisken för att ta reda på om det är fastställbara efter att du har återhämtat dina data. Du kanske kan återuppliva den trasiga hårddisken om problemen inte är alltför allvarliga.

  Tips och varningar


 • Du kan bara utföra dataåterställning från ett misslyckat hårt enheten genom att använda en annan hårddisk som att flytta data. Om du bara har en hårddisk, behöver du en annan för att rädda dina filer.

Previous:nothing Next:specifikationer för Compaq Presario sr2150nx

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till minne till ett Acer notebook
 • Hur byter jag batteri i en asus S101?
 • hur till återvinna en misslyckad hårddisk med verktyg
 • Avinstallera USB-drivrutiner från ditt system
 • Hur man överför musik från skrivbordet till laptop
 • specifikationer för Compaq Presario sr2150nx
 • hur man får ljud på en Dell-dator
 • hur man åsidosätta Canon MP 470 skrivarbläck är slut budskap
 • hur man kan få en skrivare i ett nätverk i Microsoft Vista Home
 • Hur lägger jag till minne till ett Soyo Sy-7vca?