Dator > hur man kan minska hastigheten dator fläkt

 • hur man kan minska hastigheten dator fläkt


 • Computer fläkthastigheten styrs av mängden spänning som driver fläkten. Tolv volt räcker för att snurra fläkten på högsta hastighet för maximal kylning. Men om din maskin är oftast sysslolös, men fortfarande snurrar i maximal hastighet, finns det ett sätt att sakta ner utan att ersätta delar eller spendera några pengar alls. Du kan manuellt justera fläkthastigheten i din dator för att göra det tystare och spara energi, speciellt om du inte använder det för Power Computing eller tunga spel

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel.
  Avbitartång.
  1.
  4mm precision skruvmejsel.
  Eltejp.


  1.
  Koppla ur datorn och skruva två skruvar på baksidan som håller ärendet på. Dessa skruvar är antingen Philips eller fingerskruvar, i vilket fall behöver du inte en skruvmejsel för att ta bort dem. Det finns vanligen en skruv i botten och en på toppen. Ta fallet med unlatching det från botten på båda sidor av maskinen, och sedan lyfta ärendet av, eller genom att skjuta panelen åt sidan. Moderkortet i maskinen är nu utsätts för.
  2.
  Koppla fläkten kontakten från moderkortet. Kontakten ligger intill fläkten och är vanligen märkt på moderkortet som CPU fläkt. Plasten kontakten är antingen tre eller fyra stift församling med samma antal trådar paketerade i en ärm. Använd avbitartång för att klippa ärmen och blottar röda, svarta och gula ledningarna i de tre stiften, eller svart, gul, grön och blå ledning i de fyra-pin konfiguration. Klipp bort överflödig ledningar ärmen.
  3.
  Lossa ledningarna från den vita kontakten med precision skruvmejsel. Kontakten har tre eller fyra spår i det som ger tillträde till ledningar inuti. Stick precisionen skruvmejsel i spår och låser fästet som håller varje ledare på plats och dra sedan kabeln försiktigt från baksidan av kontakten. Ta ut de röda och svarta kabeln på en tre-polig kontakt, eller svart, gul och blå på de fyra stift. Använd eltejp för att isolera spetsen på den blå tråd bort från fyra stiften, som täcker den exponerade kabeln leder med tejp.
  4.
  Anslut fläkten tillbaka kontakten i moderkortet. De återstående ledningar skall anslutas till alla yttre strömförsörjning från huvudströmmen enheten inte används. Välj en oanvänd huvudsakliga kontakten strömförsörjning. Tanken är att nya kablar till kablar du bara frånkopplad in strömförsörjningen till en lägre spänning än det maximala.
  5.
  Anslut den svarta kabeln i springan mitt emot svarta bunt av ledningar för de tre stiften, och anslut den röda kabeln i springan mitt emot den röda paketet. För de fyra-pin konfiguration, koppla den svarta kabeln i öppningen motsatta den svarta paketet och den gula ledningen till den motsatta röda paketet. Dessa anslutningar minskar fläkten spänningen från 12 volt till 7 volt, vilket gör fläkten tystare samtidigt bibehålla en mitten-nivå inom prestationsbaserad, tillräckligt effektiv för varje maskin används endast för mindre arbetsbelastning.

  Tips och Varningar


 • Alla ledningar ändring med den här metoden är helt reversibel om du senare bestämmer att du vill använda maskinen till tyngre datoranvändande och behöver högre fläkthastighet.

Previous:nothing Next:specs på en HP Officejet j6450

Relaterade artiklar


 • tekniska specifikationerna för XFX NVIDIA GeForce 8800 GT
 • hur man tar hand om en extern hårddisk
 • hur du skriver ut mer än en bild på en sida
 • hur man installerar RAM i HP Pavilion bärbara datorer
 • hur man kan få en Toshiba återställa partition
 • Print Screen-funktionen
 • hur man installerar en Dell Inspiron nyckel
 • ska jag skaffa en bärbar dator med WiMAX eller 3G inbyggt i den?
 • Hur lägger jag till minne till ett Soyo Sy-7vca?
 • information om Mac OS X Leopard