Dator > hur man gör en minnesuppgradering i en bärbar dator eller bärbar dator

 • hur man gör en minnesuppgradering i en bärbar dator eller bärbar dator


 • Öppna en bärbar dator eller bärbar dator för att uppgradera sin Random Access Memory (RAM) kan vara en svår uppgift. Många människor oroar sig för att de kommer att röra till datorn går att reparera. Efter en enkel uppsättning instruktioner för att guida dig på din väg ska lindra dessa farhågor och göra datorn mer klämmig samt

  Du behöver:.
  Skruvmejsel
  Container (tillval).
  Torr trasa.

  beräknar hur mycket minne behöver


  1.
  Bestäm hur mycket minne maskinen kan handle. The enklaste sättet är att använda ett program som den fria Crucial System Scanner verktyg, som är knutet i avsnittet Resurser. Efter hämtat och installerat rekommenderar programmets information hastigheten på RAM-minne och visar huruvida datorn har en ledig kortplats för extra minne.
  2.
  Bestäm om du vill byta ut eller uppgradera minnet. Du har möjlighet att ersätta datorns minne eller uppgradering av datorns minne med ett annat minne av samma storlek.  Om minnet är 512 MB eller lägre, ersättning kommer att ge bättre prestanda. Om flera minnesplatser finns tillgängliga, kommer två 512 MB eller 1 GB minne ger ungefär samma prestanda.
  3.
  Kontrollera operativsystemet för minsta och rekommenderade minne. Uppgradering till två 1 GB-minnen kommer att väsentligt förbättra resultatet för datorer med Microsoft Windows 7 eller Vista operativsystem.

  Demontering av laptop eller anteckningsbok


  1.
  Ta bort panelen som täcker minnet. På botten av den bärbara datorn eller bärbar är löstagbara paneler fästs med två till sex skruvar. När du tar bort rätt panel kommer du att se ett rektangulärt minne. Var noga med att placera den lilla skruvar du tog bort i en container eller annan säker plats. Vissa täcker hålla skruvarna i hålen.
  2.
  Bort de gamla minnet (RAM) från datorn. Se till att den nivån inte lägga spänning till RAM. Om den gör det, släppa ut trycket. De flesta laptop eller anteckningsbok RAM hålls på plats av trycket från facket ensam.
  3.
  Rengör facket och RAM av damm. Torka försiktigt med en torr trasa smidigt över längden på spåret.

  Lägga till minne


  1.
  Förbered att sätta i minnen. Om du använder två minnen av olika storlek eller hastighet, du kommer att infoga större och /eller snabbare minne i botten facket. Den nedre kortplatsen är en närmast moderkortet.
  2.
  In minnen i det tillgängliga platser. Tryck bestämt över längden på toppen av varje pinne tills det snäpper på plats.
  3.
  Passa in skåran i varje minne med skåran i kortplatsen. Normalt står den sidan med klistermärke på den. Tvinga inte fastnar i.

  Färdigställ Uppgradera


  1.
  Återmontera baksidan på datorn.
  2.

  Starta om datorn. Det bör automatiskt känna igen det nya minnet och anpassa sig för att hantera de nya resurserna.
  3.
  Titta efter fel. Minnen misslyckas rätt ur lådan regelbundet. Om din dator inte känner igen det nya minnet ska en dator alltid kunna testa RAM-minne för dig.


Previous:nothing Next:specifikationerna för en Compaq Presario x1000

Relaterade artiklar


 • Du bör djup cykel Apple laptop batterier?
 • ska jag skaffa en bärbar dator med WiMAX eller 3G inbyggt i den?
 • hur man installerar en Linksys trådlös USB-hubb till xp
 • hur du lägger till toner till en HP patron
 • hur man kan få en skrivare i ett nätverk i Microsoft Vista Home
 • Avinstallera USB-drivrutiner från ditt system
 • Hur installerar jag en HP 8200 CD-brännare i Windows 98SE?
 • hur du tar bort strömförsörjningen i en Dell Dimension 8400
 • hur man formaterar en hårddisk att bli av med virus
 • hur till vända en intern hårddisk till en extern hårddisk