Dator > Hur tar jag en Dell-dator torn isär?

 • Hur tar jag en Dell-dator torn isär?


 • En av fördelarna med stationära datorer är den lätthet med vilken de kan demonteras för att ersätta och reparera komponenter. Dell-datorer är inget undantag. Om du känner dig runt en stjärnskruvmejsel, kan du ha din Dell torn isär på nolltid. Tänk på att alla Dell torn är lite annorlunda, så metoden kan variera något för din dator

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  Elektrostatisk handleden bandet.


  1.
  Stäng av din Dell-dator och koppla ur nätsladden och kringutrustning som du har bifogat till tornet. Ställ din torn på ett bord och ge dig själv gott om arbetsutrymme. Lägg ditt torn på sin sida.
  2.
  Bort de två skruvarna längs baksidan av tornet, håller i sidopanelen på plats. Skjut panelen mot baksidan av datorn att låsa upp den och lyft upp för att ta den. Ta bort frontpanelen genom att trycka in på ramen klipp och skjuta bezel bort från målet.
  3.
  Fäst en elektrostatisk handled band på handleden. Kläm fast andra änden till metallram Dell torn.
  4.
  Koppla bort SATA-kablar från baksidan av alla hårddiskar och optiska enheter i ditt torn. Koppla ur kablarna från moderkortet också. Koppla ur kablarna från baksidan av enheterna.
  5.
  Bort hårddisken genom att ta bort de fyra skruvar som håller den på plats. Skjut bilresa från framsidan av datorn och dra ut det ur tornet.
  6.
  Ta bort skruvarna som håller den optiska enheten på plats och skjut bort den från framsidan av datorn för att ta bort den.
  7.
  Ta bort minnesmodulerna. Minnesmodulerna kommer att byggas nära mitten av moderkortet. Tryck nedåt på låsklämmorna på varje sida av minnesmodulerna. När klipp koppla fånga moduler från sina kanter och glida dem ur sina hålor.
  8.
  Ta bort eventuella PCI-kort. PCI-kort ingår normalt ljudkort och grafikkort. Ta bort skruven från baksidan av datorn som innehar behålla fästet på plats. Ta bort fästet från baksidan av datorn. Grab varje kort av de övre hörnen och försiktigt lyfta dem ur sina hålor.
  9.
  Koppla ur och ta bort eventuella återstående komponenter. Dessa kan omfatta diskettenheter och kortläsare. Koppla bort kablarna från moderkortet. Ta bort alla skruvarna komponenter på plats och glida dem ur deras fästen.
  10.
  Ta bort nätenheten. Koppla ur strömkabeln som går från nätaggregatet till moderkortet. Ta bort de fyra skruvarna från baksidan av datorn, hålla nätaggregatet på plats. Skjut nätaggregatet ur sitt fäste för att ta bort den.
  11.
  Ta bort processorn och fläkten. Vänd på låsknappen på sidan av fläkten. Lyft ut fläkten rakt upp för att ta bort den. Vänd på låsknappen på CPU upp. Ta tag i CPU i sidorna och lyft den rakt upp för att ta den.
  12.
  Ta bort de åtta skruvarna som håller moderkortet på plats. Lyft moderkortet rakt upp för att ta bort den från tornet.

  Tips och varningar


 • Gör en snabb bild av var alla kablar och komponenter för att göra återmontering lättare .
 • Undvik att arbeta på matta för att minska risken för skador från statisk elektricitet.

Previous:nothing Next:Felsökning en Lexmark 7100

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en Dell Inspiron nyckel
 • hur du ställer in en Wacom i Ubuntu
 • Felsökning ett videoinspelningskort
 • Inaktivera en USB-hårddisk
 • hur man återställer en HP-skrivare
 • hur du lägger till Gmail till din IPAD
 • hur du säkerhetskopiera en hårddisk till fri
 • instruktioner för HP Deskjet F340
 • Hur byter jag batteri i en asus S101?
 • hur du uppgraderar RAM i Asus Eee PC