Dator > hur till vända en intern hårddisk till en extern hårddisk

 • hur till vända en intern hårddisk till en extern hårddisk


 • Om du planerar att uppgradera till en ny hårddisk, eller du har en gammal hårddisk sitter på din bokhylla och samlar damm, kan du vända den extra hårddisken i en extern hårddisk. Du kan använda en extern hårddisk för att säkerhetskopiera dina filer, lägga till lagring i ett befintligt system eller att ta stora mängder data med dig vart du än går. Att skapa en extern hårddisk av en intern enhet, måste du köpa en extern hårddisk låda, som du hittar i din lokala datorbutik

  Du behöver:.
  Extern hårddisk kapsling.
  Stjärnskruvmejsel.


  1.
  Välj rätt extern hårddisk kapsling för din hårddisk. Extern hårddisk kapslingar finns i två huvudtyper för att tillgodose de mest populära enheter: IDE-eller SATA (Serial ATA). Om din hårddisk har två långa rader med stift på baksidan, så är det en IDE-hårddisk. Om inte, så enheten är mest sannolikt en SATA-enhet. Leta efter ett hölje som har en inbyggd kylfläkt.
  2.
  Leta reda på byglarna diagrammet för hårddisken. Detta diagram bör göras finns på en etikett på ovansidan av enheten. Konfigurera hårddisken byglarna ska fastställas som en mästare hårddisk genom att dra ut bygeln shuntar och ersätta dem att likna "master"-inställningar i diagrammet. Om hårddisken är en SATA-enhet, kan du hoppa över detta steg.
  3.
  Använd stjärnskruvmejsel för att ta bort några skruvar som håller extern hårddisk låda tillsammans. Kammaren kan ha skruvarna på toppen och botten. När du har tagit bort skruvarna, pop eller skjut höljet öppet.
  4.
  Anslut kablarna på insidan av enheten till hårddisken. Det kommer att bli en nätkabel och en datakabel. Kablarna kommer bara fäster enheten på ett sätt. Tvinga inte någon av kablarna i kontakterna, men tryck ordentligt så att de är helt införda.
  5.
  Säkra hårddisken på plats med skruvarna som följde med skåpet.
  6.
  Skjut eller ställning i inneslutningen ärendet på enheten och ersätta skruvarna som håller höljet tillsammans.
  7.
  Anslut extern hårddisk kammaren strömförsörjning i ett eluttag. Slå på enheten med strömbrytaren och anslut sedan USB-kabeln till datorn. Din dator ska känna igen enheten som en USB-lagringsenhet.
  8.
  Klicka på "Start" och välj "Den här datorn. " Den externa hårddisken bör listas med andra enheter i din dator. Att formatera enheten, högerklicka på dess ikon och välj "Format" i menyn. Testa den externa hårddisken genom att kopiera filer till och från den.


Previous:nothing Next:Wacom felsökning

Relaterade artiklar


 • hur man återställer en HP 15 bläckpatron
 • hur du lägger till minne till ett Acer notebook
 • hur du lägger till Gmail till din IPAD
 • Hur lägger jag till minne till en HP 2605dn?
 • Felsökning ett videoinspelningskort
 • Hur återställer jag hk 2610 refiller?
 • hur man kan få en skrivare i ett nätverk i Microsoft Vista Home
 • hur man installerar RAM i HP Pavilion bärbara datorer
 • hur man installerar en HP Pavilion w1907 bildskärm
 • Hur installerar jag en HP 8200 CD-brännare i Windows 98SE?