Dator > Felsökning ett videoinspelningskort

 • Felsökning ett videoinspelningskort


 • Datorer som används för många digital videoredigering har ofta ett särskilt kort för videoinspelning. Dessa kort ger fler alternativ än mjukvarubaserad videoinspelning eftersom de tillåter fånga från alla källor, inklusive analoga VHS. Kan dock videoinspelning kort vara benägna till fel, precis som någon annan metod för att importera video till en dator. Om din fånga kortet inte fungerar korrekt, det finns flera åtgärder du kan vidta för att felsöka det

  Du behöver:.
  Backup videoenhet


  1
  Kontrollera att du har tillräckligt med hårddiskutrymme för att spela in video. Okomprimerad video filer är väldigt stora. En halvtimme av standard-definition video kommer att ta upp flera gigabyte utrymme i flesta format. Om datorn eller enheten är ont om utrymme, fånga problem som följd. Undvika dessa problem genom att ta med en annan enhet.
  2.
  Kontrollera att datorn uppfyller minimikraven för din inspelningsenhet och programvara. Dessa krav kan hittas på enhetens förpackningen eller i programmets "Hjälp"-avsnittet.
  3.
  Kontrollera anslutningen mellan ditt kort, dator och video enhet. Många videoinspelningskort problem kan lösas genom att byta ut kabeln mellan kortet och videoenhet. Koppla bort kortet från datorn och videokamera, VHS eller annan enhet, sedan igen och försöka fånga igen.
  4.
  Starta om datorn. Om videoinspelning är långsam eller intermittent, kan problemet ligga hos den dator som används för att importera video. Efter omstart, öppna endast nödvändig programvara för att fånga video. Öppna inte några andra program tills videon har tagits.
  5.
  Se till att du kör den senaste programvaran och drivrutinerna för video capture kort. Kontrollera kortets förpackningen eller hjälpfilen för programmet att hitta på tillverkarens hemsida och ladda ner den senaste programvaran. Koppla ditt kort, installera programvaran och prova kortet igen.
  6.
  Anslut en backup VHS eller videokamera och se om ditt kort filmar lättare från denna enhet. Om källan enheten är felaktig, kommer fånga kortet inte att kunna importera ren video.
  7.
  Kontakta kortets tillverkare eller den butik där du köpte den om alla ovanstående åtgärder inte fungerar. Om felet inte ligger med lagring, mjukvara eller fånga media, får själva kortet vara trasig och i behov av reparation eller utbyte.


Previous:nothing Next:hur man tar hand om en extern hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man installerar RAM i HP Pavilion bärbara datorer
 • hur man återställer R200 skrivaren
 • Felsökning ett videoinspelningskort
 • hur man kan få en skrivare i ett nätverk i Microsoft Vista Home
 • hur man tar hand om en extern hårddisk
 • hur du lägger till minne till ett Acer notebook
 • hur du lägger till Gmail till din IPAD
 • Hur lägger jag till minne till en HP 2605dn?