Dator > hur man skapar en visuell logik flödesschema

 • hur man skapar en visuell logik flödesschema


 • Flödesscheman ta processer av alla slag och visuellt bryta ner dem till läsbara sektioner som representeras av förutbestämda former . Flödesscheman som vanligen används i datorprogrammering , affärsanalys och ibland matematiska industrier . Dessa diagram visar en visuellt logisk presentation av en process för att göra det lättare att beskriva och tala om i allmänhet . Skapa en visuell logik flödesschema handlar om att skapa en regelbunden flödesschema med sin förutbestämda former och sedan se till att det följer ett visuellt logik mönster för din given situation .

  Du behöver:
  Pen
  . Papper.
  Flödesschema mjukvara ( tillval) .


  1 .
  Välj en process som du vill att visuellt beskriva med ett flödesschema. Några exempel kan vara " Rengöring ett rum " eller " Kundtjänst Procedure " eller annan tillämplig process som passar din situation .
  2 .
  Skriv ner på ett papper alla inblandade steg i processen, inklusive eventuella beslut och olika resultat dessa beslut skulle kunna innebära i den ordning de ska ske . Till exempel att städa ett rum , skulle man kunna "Ta bort alla objekt från sängen . Plocka upp alla tvätt . Stäng alla lådor . Bädda sängen. Plocka upp föremål på golvet . Vakuum. Öppna gardiner . "
  3 .
  Ta ett nytt blad eller öppna din valda flödesschema programvaran till en ny fil . Rita eller sätt in en oval form längst upp på sidan . Skriv " Start " inne i ovalen.
  4 .
  dra lämpliga förutbestämd form för varje av de följande stegen i din process , ovanpå den andra , varje jämnt fördelade isär . För Exempelvis är en åtgärd en rektangel , en process ett parallellogram och beslut diamanter . Alla de punkter som anges i ovanstående exempel är åtgärder objekt och skulle alla vara rektanglar .
  5 .
  Rita eller sätt nedåt riktade pilar mellan alla figurer du ritat . Skriv en kort fras inom varje form för att representera varje steg i processen . Till exempel " Rensa objekt " eller "Gör säng , " skulle vara lämplig .
  6 .
  Skapa en mer nedåtriktad pil från botten av ditt senaste form och rita eller infoga en oval form där . Skriv in den ovala formen , " End ".
  7 .
  Läs igenom dina flödesschema och dubbelkolla det för noggrannhet . Om du har flera steg eller steg som innehåller beslut med resultat , se till att resultaten till beslutet är hooked tillsammans genom riktade linjer och har en sista pil som kommer från gruppen till nästa logiska steg i processen . Försök att hålla längden på riktningspilarna samma .

  tips och varningar


 • Om du behöver mer en sida för att slutföra din visuella logik flödesschemat , använd Sidan kontakten form , som är en liten cirkel . Skapa en liten cirkel längst ned på första sidan och sedan återigen högst upp på din fortsatta sida .
 • Håll former konsekvent när du skapar ditt flödesschema . Till exempel , om du använder en oval form för att visa start och stopp punkter , använd inte en koppling form för att illustrera en rastplats i slutet av ditt flödesschema . Använd inte triangeln form , eftersom det inte är en av de förutbestämda former som används för att skapa flödesscheman .

Previous:nothing Next:hur du uppdaterar ett formulär värde i farten med hjälp av JavaScript

Relaterade artiklar


 • hur man gör en experimentell flödesschema
 • Hur konvertera oktala till binärt
 • Hur konvertera javascript UTC-datum för Eastern Time
 • hur du länkar ms tillgång till Visual Basic 6.0
 • hur man skapar klassdiagram
 • hur man installerar en gammal C + + kompilator för Windows XP
 • hur man använder vid strukturen med bash scripting
 • historia programmerare
 • vad är det . x filtillägget klassificering ?
 • hur man skapar en PDF-fil med php