Dator > hur man använder data på ett flödesschema

 • hur man använder data på ett flödesschema


 • Flödesdiagram är visuella representationer av vad som händer med uppgifterna under en given process . Diagrammen är uppbyggda av symboler som beskriver ingång och utgång, databehandling , åtgärder och beräkning information . Dessa symboler är cirklar , parallellogram , rektanglar och ovaler . Dataprogrammerare , avdelningschefer , affärsanalytiker och mer kommer att använda uppgifterna som finns på ett flödesschema för att undersöka , ändra och effektivisera processer . Medan du gör det kan de som arbetar med flödesschemat konvertera dessa data till pseudokod för ett program eller i rapporter . Slutresultatet av data kommer att avgöra hur du använder flödesschema för att uppnå detta mål

  Du behöver : .
  Pen
  Papper.
  Ordbehandlingsprogram ( tillval ).

  Programmering


  1 .
  Se över flödesschemat och se om du kan dela upp den i olika sektioner . Till exempel " att identifiera kunder, " " kunddatabas " och " Kundhistorik " kan vara lämpligt .
  2 .
  Läs flödesschemat från början och skriva ner varje steg som det händer i pseudokod format . Till exempel " Kunden går in kontonummer . antal Verifiera kontot . Om du gör rätt kontonummer , låt kunden i att se kundens historik " kan vara lämpligt .
  3 .
  Fortsätt med detta för varje avsnitt tills du är klar . Gå igenom pseudokod när du är klar den och dubbelkolla processer för logisk precision och flöde . Till exempel , om kunden är skyldig att ange ett lösenord som är bara inkludera versaler , vara säker på att du ingår pseudokod som skulle instruera programmet att kontrollera att lösenordet inte innehålla siffror .
  4 .
  har en kollega eller lagkamrat dubbelkolla din pseudokod för noggrannhet och börja översätta pseudokod i programplaneringen språk du väljer .

  affärsprocesser


  1 .
  igenom flödesschemat från början till slut och notera alla avsnitt som ger upphov till frågor . Läs igenom det en andra gång , spendera mer tid på förvirrande avsnitt och skriv ner några resultat eller slutsatser man kommer till , särskilt om du känner att stegen inte beställs logiskt .
  2 .
  Undersök varje del av processen för effektivitet genom att fråga dig själv om någon av de processer som kan göras mer effektivt . Skriv ner dina upptäckter .
  3 .
  Skriv ner en effektivare process , om du hittar en , och läsa igenom flödesschemat igen med dina mer effektiv metod . Dubbelkolla att se till att din effektivare process inte hindrar eller offra säkerheten processer som kan finnas i resten av flödesschemat . Presentera dina upptäckter till den nödvändiga prefekter .

  tips och varningar


 • Om du behöver göra extra kopior av flödesschema så att du kan skriva på en kopia som hjälper dig i din tankeprocess som du analysera och arbeta med data .
 • Flödesscheman bör skrivas i lekmän termer . Om du hittar flödesschema du arbetar med har flera tekniska beskrivningar du inte förstår , måste du begära ett förtydligande av författaren till flödesschema eller från din IT- avdelning .

Previous:nothing Next:designprojekt ämnen i Visual Basic

Relaterade artiklar


 • vad är filändelsen TLB ?
 • hur man läser en fil i vbs
 • hur man läser en fil till en array med PHP
 • historia COBOL
 • hur du redigerar java applets
 • hur du skickar en html- mail med python
 • Definitionen av polymorfism i datorer
 • Hur man redigerar ett Word-dokument i C #
 • hur man kan jämföra strängen java script
 • Hur konvertera datum till ett snöre i VB6