Dator > handledning om hur man delar variabler i många former i Visual Basic

 • handledning om hur man delar variabler i många former i Visual Basic


 • Det är en sällsynt Windows-program som inte delar åtminstone vissa data mellan olika fönster och dialogrutor som kan visas under drift . Att uppnå detta arbetet är enklare än många utvecklare skulle tro , utan det krävs lite mer än att lägga ett enda sökord , " offentliga "till befintliga variabler och flytta all information som behöver delas in i offentliga variabler . Det enda undantaget är att redan befintliga fastigheter i forumet inte kan ändras till allmänheten

  Du behöver : .
  Det är en sällsynt Windows-program som inte delar åtminstone vissa uppgifter från de olika fönstren , ramar och dialogrutor som kan förekomma under drift .
   Att uppnå detta arbetet är enklare än många utvecklare skulle tro , utan det krävs lite mer än att lägga ett enda ord till befintliga variabler
  . .


  1 .
  Skapa ett nytt projekt genom att klicka på " File " och " Nytt projekt . " Välj " Windows Forms Application . "
  2 .
  Dubbelklicka på " Textruta " komponent från Toolbox och " Button " komponent för att lägga till en av varje till den första formen i projektet .
  3 .
  Högerklicka på formuläret och välj "Visa kod ". Klistra in följande i koden fönstret som öppnas:  Public sharedText As String  Ordet " Public " uppnår allt för uppgiften : resten av guiden kommer att göra något annat än illustrera det i handling . Genom att flagga en variabel som " Public ", detta gör alla andra former och moduler inom samma program att läsa och skriva till dess data .
  4 .
  Klicka på " Form1. vb [ Design ] "För att återgå till formuläret visa och dubbelklicka på textrutan i formuläret . Detta kommer att skapa ett evenemang för varje gång texten inom det ändras . Det kommer att ha namnet " TextBox1_TextChanged . "  klistra in följande i det att ställa in sharedText variabel som deklareras i Steg 3 :  sharedText=TextBox1 . Text  Detta steg är nödvändigt eftersom TextBox sig inte kan användas som en offentlig variabel .
  5 .
  Klicka på " Form1. vb [ Design ] " och igen och denna gång dubbelklicka på knappen för att skapa en händelse för när du klickar på knappen . Klistra in följande för att avsluta detta formulär och öppna en till:  Me. Visible=False

  Form2. Visible=Sant

  6 .
  Lägg till dina andra formen genom att klicka på " Projekt " och " Lägg till Windows-formulär . "
  7 .
  Dubbelklicka på " Label " -komponent från Verktygslåda för att lägga till den i ny form .
  8 .
  Dubbelklicka på bakgrunden till den nya formen . Detta kommer att skapa en händelse för att köra så fort det nya formuläret laster . Klistra in följande i den :  Label1. Text=Form1. sharedText  Detta helt enkelt tar sharedText variabel från den första formen och använder det som texten för etikett på denna blankett .  Alla uppgifter som kan delas mellan flera former på detta sätt : lägga till " Public " sökord för att variabeln på källan form och typ form namnet " dot " variabel namn på den mottagande formuläret .

  tips och varningar


 • Överanvändning av " allmänheten " variabler är generellt motverkas i objektorienterad programmering . Eftersom kod var som helst i ett projekt kan ändra på innehållet i en offentlig variabel , kan det göra det svårare att spåra buggar när offentliga variabler används. Visual Basic har en " delad " sökord som utvecklare kan anta gäller detta ämne , men dess funktionalitet lite annorlunda . Hellre än att låta en form för att dela sina data , om en ny klass har en egenskap som är deklarerade " delad "och sedan oavsett hur många kopior av klassen skapas , kommer alla kopior samma minnesplats för en variabel . Till exempel, om en klass som heter " punkt " finns som har en delad egendom " räkna " och två fall av " punkt " skapas , därefter alla ändringar av " räkna " egendom kommer att uppdateras i alla fall . Java-programmerare kommer att känna igen den här funktionen som samma som " statisk " nyckelordet på sitt eget språk .

Previous:nothing Next:hur man rullar upp ett datum i Excel med hjälp av makron

Relaterade artiklar


 • vbs tutorial
 • hur du använder kalendern kontroll i VBA excel
 • hur man ändrar textfärgen av etiketter i vb6.0
 • sql sökning tutorial
 • hur man kan få Visual Basic för att importera Excel-data
 • hur du säkerhetskopierar med Visual Basic
 • Hur ändrar jag FLP filer ?
 • Hur skapar jag Excel 2007 i VB ?
 • hur du flyttar ladda upp filer i php
 • hur man räknar i java script