Dator > php filuppladdning typer

 • php filuppladdning typer


 • Innan Web 2. 0 , revolutionerade PHP- utveckling genom att förenkla processen med att använda uppladdade filer . Trots detta drastisk förenkling , skriva ansökningar som accepterar inlagda fortfarande kräver en förståelse av uploadable filtyper och hur PHP kan användas för att hantera dem . När PHP rapporterar en fil typ, rapporterar den filens MIME- typ . Eftersom människor är alltid arbetar med webb inlagda , finns det en uppsättning av MIME- typer att titta efter.

  bildfiler

  I allmänhet kommer bilden filtyper , som även kallas grafiska filtyper , börjar med " image /" , följt av bilden typkod . De vanligaste bildtyper hanteras i PHP webbapplikation är " image /gif ", som är en GIF -fil , " image /jpg " eller " image /jpeg " , som är en JPEG -fil och " image /png ", vilket är en PNG-fil .  filtypen rapporteras i PHP 's $ _FILES array är baserad på information från användarens webbläsare. Så det inte uttryckligen kan lita på . Lyckligtvis ger PHP funktioner för att manipulera och få information om bildfiler . När någon laddar upp en bildfil kan du använda getimagesize () eller exif_imagetype () för att ytterligare analysera den . Den GD, Bild , imagick och exif funktioner kan också användas för att behandla användardata-laddade upp bildfiler för mer robusta applikationer .

  Textfiler

  Textfiler är någon typ av fil som bara innehåller text . Filtypen namn börjar med " text /. " Om din PHP ansökan inte är avsedd att tolka någon kod eller kod som är finns inuti filer , så kan du troligtvis bortse bokstäverna efter " /".  Exempel på textfiler vars innehåll kan tolkas innehålla " text /html ", som är en HTML- fil eller webbsida , " text /xml ", vilket är en XML -datafil och "text /csv ", som är en kommaavgränsad-värde datafil . PHP-program som godtar denna uppläggningstypen ofta använder strängen parsning funktioner för att tolka innehållet i filen . XML funktioner är också särskilt användbara för att tolka text /xml -filer .  en oformaterad textfil som inte är avsedd att tolkas för kod eller uppmärkning kallas " text /plain ".

  Ansökan filer

  Det är en mycket bred klass av filtyper som börjar med " application /. " Det är filer som går med olika program , t. ex. Microsoft Word eller Adobe Photoshop . Som sådan , det finns hundratals erkända typer ansökan. Din PHP ansökan bör endast svara på uppladdade filer ansökan om det uttryckligen skrivet att hantera en eller flera sådana filer . Till exempel kan din ansökan vara skriven för att ta Microsoft Excel -filer och extrahera data från dem . I så fall skulle du referera till Microsofts utvecklare dokumentation för att hitta den MIME-typen för Excel-filer .

  Multipart filer

  Det är osannolikt att din ansökan kommer att få en fil vars filtyp namn börjar med "multipart /. " Denna typ av MIME- typ används inom e-post . Om en uppladdad fil : s typ börjar med "multipart /, " det är bäst för din applikation att ignorera det om du inte har särskild kunskap om vad du gör .

  Andra typer

  Det finns flera andra typer som kan komma upp som " video "," audio /" och andra . PHP har ingen specifik , out-of -the- box sätt att hantera sådana filer . Om du vill skriva en ansökan som använder dem , leta efter dokumentation om de typer av filer du vill hantera .


Previous:nothing Next:hur du lägger markörer

Relaterade artiklar


 • hur man kan spara en bild till en databas med MS Visual Basic 6
 • hur du tar bort skärmsläckare från displayen
 • hur man kan spara Dreamweaver data webbformulär i en databas
 • Vad är OCX i Visual Basic ?
 • hur man skriver ett register i Visual Basic
 • hur man hittar filer i asp
 • hur man skapar en startbild i Visual Basic 6
 • tutorial för Microsoft Visual Studio
 • hur man skickar e-post html -kod
 • Ta bort alla skrivare med VBScript