Dator > hur man utformar ett program dataspel

 • hur man utformar ett program dataspel


 • Datorspel börjar livet liksom alla former av mjukvara . Från idé till färdig produkt , skapar processen en användbar mjukvara som ska förkroppsliga aspekter som gör det intuitiva, engagerande och tekniskt stabilt för slutanvändaren . Oavsett den avsedda plattformen börjar spelprogram som en idé , och genom en väl raffinerad process förvandlar idé till en produkt . Skapa en träff Spelet är ett svårare mål att uppnå , men genom att följa god design principer , kommer du mycket närmare att nå detta mål .
  1
  Skriv en behandling handling . . En behandling handling fungerar som ett sätt att beskriva tanken bakom den föreslagna spelet , tomt , back- story och det gäller för varför en utgivare ska ge spelet . Behandlingen kommer också att ta affärsområden samt medel och budget som krävs . Behandlingen bör vara ett flera sidor långt, ofta toppning ut på färre än 10 sidor .
  2 .
  Skapa ett kravdokument . Kraven specificerar exakt vad spelet ska göra och hur den kommer att göra det . Kraven dokument är funktionell karaktär , inte teknisk . Dokumentet kommer att ange i globala termer vad en spelare kan göra i spelet , och vad de förväntade svar av spelet kommer att bli . Kraven dokument kommer också att beskriva element som användargränssnittet layouten , tillgängliga alternativ och flödet i spelet .
  3 .
  Vrid fungerande programvara krav dokument till tekniska specifikationer. Om du har teknisk expertis , kan du kanske göra detta steg själv . Annars kommer det att bli nödvändigt att anställa en riktig teknisk expertis . De tekniska specifikationerna kommer att beskriva inte bara programmering aspekter av spelet , men de visuella och ljud aspekter också. De specifikationer dokument kommer att innehålla algoritmer , 3-D modeller , texturer , ljud och andra tillgångar som skall tillverkas. Dokumentet kommer också att omfatta projektplanen , med uppgifter om hur länge varje aspekt av projektet kommer att kräva
  4
  samla en " grafik bibel "-. ett gemensamt dokument i media-design värld . Det kommer att ange färger , storyboards , kartor nivå och bakgrund konst spelet kommer att använda. Om ni saknar grafik-design expertis , anlita en professionell designer för denna del av projektet .
  5 .
  Skriv ett filmmanus . Till skillnad från manus för film och TV , är spelet manus skrivs inte som linjära berättelser . Game manus måste skrivas på ett modulärt sätt , så att historien knyter ihop trots den väg spelaren tar till fullbordan. Vid slutförandet av detta steg och dess föregångare är speldesign komplett och klar för produktion.


Previous:nothing Next:faktorer i dokumentationen skede av programmet utvecklingsprocessen

Relaterade artiklar


 • Hur skapar jag Excel 2007 i VB ?
 • Lägga till en lokal skrivare med hjälp av skript
 • hur man läser data från ett Excel-ark med VB- makron kodning
 • vb.net SQL-databas tutorial
 • hur man skapar en webbläsare i visuell grunderna 2008
 • hur man skapar en värdegrund
 • historia COBOL
 • nackdelarna med pekare i C
 • hur man skapar ett flödesschema som räknar siffror från 1 till 10
 • hur hänvisningen i Visual Basic