Dator > hur man skriver en fil i Visual Basic 6

 • hur man skriver en fil i Visual Basic 6


 • Visual Basic 6 ( VB6 ) innehåller två metoder för att skriva en fil . "Write # " uttalande infogar kommatecken mellan varje ny uppgift och citattecken runt strängar som de skrivs till filen . Detta sparar programmeraren att behöva skapa avgränsare i listan över objekt för senare bruk under en Input operation . "Skriv ut # " skriver en bild av data till en fil . I det här fallet måste du lägga till avgränsare till data så det skrivs ut på rätt
  1 .
  Använd VB6 för att skapa ett nytt projekt genom att välja " Standard-EXE " i listan över mallar när VB6 öppnas . För att visa filen skrivprocessen , skapa ett formulär för att samla in adressinformation , som sedan kommer att skriva en fil adressbok . Använd "Toolbox " i den vänstra kolumnen för att lägga till etiketter , textrutor och CommandButton kontroller i formuläret visa att samla in nödvändig information och skriva filen .
  2 .
  Lägg fem etiketter till formuläret genom att dubbelklicka på bokstaven A i verktygslådan fem gånger . Varje etikett omfattar den föregående så klicka och dra dem en i taget , släppa upp Label längst ned till vänster i formuläret och varje efterföljande etikett ovanför den föregående . Upprepa denna process för att lägga till fem textrutorna från Toolbox genom att dubbelklicka fem gånger på den lilla fyrkantiga ikonen som innehåller den gemena bokstäver " AB ". På formuläret, klicka och dra dem en i taget till höger om Etiketter , fodret var och en med sin matchande Label . OBS: Du behöver antagligen för att förstora den form något med dra handtag , små torg i hörnen och på mitten av toppen och botten av formen .
  3 .
  Tillsätt tre CommandButtons i formuläret genom att dubbelklicka på den lilla rektangeln i verktygslådan finns direkt under Label ikonen tre gånger . Dra den första ovanför den första etiketten och textrutan. Dra de två andra vågrätt under Etiketter och textrutor . Klicka på varje kontroll för att visa dess egenskaper till höger , och ändra " Caption " egenskaper börjar med Label1 som nedan , men sätt inte in citationstecken :  Ändra Label1 bildtext till "Namn "

  Ändra Label2 beskrivningen till " Street "

  Ändra Label3 Bildtexten till "City "

  Ändra Label4 beskrivningen till " stat "

  Ändra Label5 beskrivningen till " ZIP "  Stryk "Text " egenskaper för alla fem textrutorna på samma sätt .
  4 .
  Ändra standardspråk " Bildtext "av de tre CommandBoxes till " Skapa fil ", " Spara information " och " Exit ". Klicka på " Visa "," Code " i den övre VB6 menyn för att öppna kodfönstret . Skriv följande rader exakt som de visas :  Public WriteFile As String  Sub Command1_Click ( )

  WriteFile=InputBox ( "Ange ett filnamn för att skriva i formatet Enhet: \ mapp \ filnamn. txt " )

  Öppna WriteFile för utskrift som # 1

  Stäng # 1

  End Sub
  5 .
  Lägg till följande kod under koden i Steg 4 :  Private Sub Command2_Click ( )

  Öppna WriteFile För Append Som # 2

  Skriv # 2 , Text1. Text , Text2. Text , Text3. Text , Text4. Text , Text5. Text

  Stäng # 2

  Text1. Text=" "

  Text2. Text=" "

  Text3. Text=" "

  Text4. Text=" "

  Text5. Text=" "

  Text1. SetFocus

  End Sub
  6 .
  Tryck på " F5 "för att köra programmet . Klicka på " Skapa File "knappen och ange en plats och ett filnamn . Fyll i formuläret och klicka på " Spara post. " Upprepa för att lägga till några fler skivor . Avsluta programmet och leta upp filen på din dator där den skapades. Öppna den med Windows Anteckningar för att se resultatet . Ändra " Skriv " -kommandot i koden till " Skriv ut " och kör programmet igen . Åter öppna i WordPad för att se skillnaden mellan de två filen skriva metoder .


Previous:nothing Next:hur du ställer in DAO recordset i Visual Basic

Relaterade artiklar


 • vad är Adobe ExtendScript Toolkit ?
 • Lägga till en skrivare med VBScript
 • Varför behöver jag Java-programvara ?
 • hur man hittar försvunna poster med SQL
 • Hur man laddar ner miljön Java Runtime 5.0 i Windows XP
 • hur man lär sig Visual Basic på nätet
 • hur du vill visa en apostrof i VBScript
 • hur du lägger upp stora filer med PHP
 • Hur man redigerar html med en webbutvecklare
 • hur man skapar ett skript för återställning av lösenord i VB