Dator > hur man kan felsöka ett syntaxfel

  • hur man kan felsöka ett syntaxfel


  • Avlusning syntaxfel är en av de viktigaste uppgifterna i programmering . Ha förmågan att hitta och åtgärda fel är det som gör en bra programmerare . Det kan vara mycket frustrerande , men det finns några knep och tekniker som kan vara användbara när det gäller felsökning . Oavsett programmeringsspråk eller teknik du använder , kommer du nästan säkert stöta på problem med din kod vid något tillfälle. Att ta sig in goda vanor i ett tidigt skede är det bästa försvaret mot dessa problem . Det kommer dock fortfarande att finnas tillfällen när du behöver felsöka .
    1
    Använd en editor som framhäver din kod . . Använd en textredigerare eller Integrated Development Environment (IDE ) som belyser programkod som du skriver det . Detta gör att du kan fånga de flesta syntaxfel när du faktiskt skriver koden . Vilken miljö du använder beror på programmeringsspråk eller teknik som du använder .
    2 .
    Använd en IDE som varnar dig att syntaxfel . Snarare än att helt enkelt markera din kod , några IDE faktiskt flagga syntaxfel . Dessa program varnar dig till felet på något sätt , normalt med en visuell indikator på att något är fel . Fördelen med att ha din syntaxfel flaggade som detta är att du blir medveten om dem innan du försöker att kompilera din kod .
    3 .
    Använd trace i koden . Ett av de största problemen när de fastställer ett fel är att hitta den. Använda trace kan du hitta källan till ett fel . För att använda trace , helt enkelt skriva en textsträng ut på något synligt sätt . För många Ides, kan du skriva till produktionen konsolen , och för webbprogrammering kan du helt enkelt skriva ut den visade HTML i webbläsaren . Du kan använda trace för att kontrollera värden för variabler vid en viss tidpunkt under körning , eller bara för att se vilka delar av koden faktiskt exekveras .
    4 .
    Gör små förändringar . Utveckla dina projekt stegvis alltid gör fel mindre sannolika och lättare att fixa . När du kör in i en syntax problem , göra enstaka , små förändringar i taget och testa din kod . Detta gör det lättare att lista ut vad problemet är . I allmänhet är det bäst att skriva endast små mängder av kod när du utvecklar liksom när du felsökning . Testa din kod regelbundet genom att sammanställa det och du kommer upptäcka fel när de dyker upp .
    5 .
    Använd utvecklare verktyg för att hjälpa felsökning process . Om du använder en IDE , kommer det troligtvis verktyg eller utökningar som kan hjälpa till med felsökning , så ta reda på hur man använder dem . Om du utvecklar för webben , installera någon webbläsare eller " tillägg " som är avsedda att användas av utvecklare . Dessa kan göra processen att identifiera fel mycket lättare . Din webbserver kan också ha verktyg som kan hjälpa , till exempel med server -side programmering .

    tips och varningar


  • ta sig tid att planera och kommentera din kod är korrekt en av de bästa sätten att minimera fel som uppstår , samt göra det lättare att hitta dem som trots allt inträffar .
  • Oroa dig inte om du tycker du tillbringar mycket tid på att försöka korrigera fel i koden . Avlusning är en av de viktigaste uppgifterna inom programmering, och ingen utvecklar utan att göra misstag .

Previous:nothing Next:hur man avslutar powerpoint från tillträde





Relaterade artiklar


  • Hur ställer jag upp en automatisk RSS-feed på min webbsida ?
  • Vad är Windows api i Visual Basic ?
  • hur man använder en fråga för att hitta nyckelord
  • vad som krävs för html e-post?
  • vad är en RFT -format ?
  • hur man använder winsock.dll i Visual Basic
  • python lambda tutorial
  • Oracle: Hur dela värden i kolumner
  • hur man kan få VBA för att öppna ett Word-dokument
  • Hur man redigerar en JSP -fil