Dator > hur du skickar data till ett ljudkort i Matlab

  • hur du skickar data till ett ljudkort i Matlab


  • MATLAB har blivit en av de mest populära programmeringsspråk för signalbehandling från allt från ljud till signaler hjärnan våg . När du arbetar med ljud , är det önskvärt att kunna skicka bearbetade ljudsignaler direkt till en dators ljudkort för reproduktion. åstadkomma detta enkelt tack vare det direkta stödet som finns i MATLAB för att hantera denna uppgift
    1 .
    Välj en wave -fil för att använda som ett exempel . Alla wave-fil som slutar med ett " . wav " filtillägg kommer att arbeta för detta experiment . Ett bra exempel är någon musik inspelning ner från Internet . Sådana filer kan finnas i din " downloads " mapp. wave-fil du har valt skickas till ljudkortet för att illustrera hur data kan skickas till den . På så du hör den spelas på datorns högtalare .
    2 .
    fastställa samplingsfrekvensen i din WAV-fil genom att vänsterklicka på filen och sedan klicka på fliken Sammanfattning. En ljud samplingsfrekvens visas i sammanfattningen som en av fastigheterna. Samplingsfrekvensen är avrundade från standarden skattesatser, som är följande :

    6. 000

    8. 000

    11. 025

    16. 000

    22. 050

    32. 000

    32. 075

    44. 100

    48. 000

    Välj normalskattesatsen närmast de som är angivna på fliken Sammanfattning .
    3 .
    Kör MATLAB . Sättet detta görs beror på din dator och din installation av MATLAB , men kan du granska MATLAB installationsanvisningarna att ta reda på hur du kör MATLAB på din dator . När den är igång , ett MATLAB fönster märkt " Command Window " kommer att visas och kommer att innehålla följande prompt , känd som MATLAB kommandotolken : .

    > Author 4

    Mata wavefile i en MATLAB variabel med följande kommando vid MATLAB kommandotolken :

    x=wavread ( ' filename. wav ') ;

    Kom ihåg att träffa " Enter " när du har skrivit i kommandot för MATLAB att verkställa . Byt parameter i exemplet ovan med filnamnet på önskad WAV-fil . Variabeln " x " kommer nu att innehålla ljud som spelats in i WAV-fil . I exemplet variabeln " x " nu innehåller de data som ska skickas till ljudkortet
    5
    skicka ljudet till ljudkortet med följande kommando : .

    soundsc ( x , 44100 ) ,

    När du trycker på " Enter " ska du höra spela wave-fil i datorns högtalare . Den " 44100 " i ovanstående exempel bör ersättas med en samplingsfrekvens för din WAV-fil . Variabeln " x " kan ersättas av alla data som du vill skicka till ljudkortet .

    tips och varningar


  • data som representerar andra signaler än ljud lika lätt kan skickas till ljudkortet . Till exempel kan hjärnvågor signaler " spelas " på ljudkortet för att höra hur de låter . För andra uppgifter än själva ljudinspelningar bör samplingsfrekvensen justeras experimentellt tills ljudet är tillfredsställande .

Previous:nothing Next:hur man kan blockera IE6





Relaterade artiklar


  • Java-programvara för Windows
  • hur man läser CPU-temperaturen med ett VB6 program
  • hur man skapar ett lösenord sida
  • hur man gör en sidebar i Visual Basic
  • Felsökning av en xml -kodning fråga
  • hur man kan få en DLL för Visual Basic
  • vad är en Visual Basic Script fil ?
  • hur du installerar ruby OpenID pärla för att stödja OpenID
  • hur man gör en sökning form för ett Visual Basic-projekt
  • hur du länkar ms tillgång till Visual Basic 6.0