Dator > programmeringsspråk verktyg

 • programmeringsspråk verktyg


 • Programmeringsspråk verktyg att öka produktivitet och noggrannhet i programmering . Programmeringsverktyg kan innefatta kompilatorer att vända koden till ett exekverbart program eller verktyg som gör att koden är ren och balanserad . När en planering paket får installeras , de flesta av de verktyg som behövs installeras tillsammans med programmet, men tredje part ersättningar och tillägg är vanliga .

  Editors , tar Kompilatorer och formatters

  En kod kompilator rå kod som du har skapat och omvandlar den till ett program . Formatters anpassa delar av koden par , rutiner färg för att göra dem mycket synligt och ordna strecksatserna . Inte alla programmeringsspråk behöver en kompilator . De som inte inkluderar Java, HTML och PHP . Formatering bidra till att öka produktiviteten i de flesta språk , och oftast kommer inbyggd i kompilatorer av den anledningen. Kod redaktörer finns för de flesta språk , och inkluderar både formatering rutiner och grundläggande sammanställningen . När en fristående kompilator skapar utdelningsbara program får en redaktör kompilera endast koden för lokala tester.

  Skript och utdrag

  Använda den partiella skript och fragment som finns för just din dators språket är ett av de mest pedagogiska verktyg nya programmerare kommer att hitta . Public domain rutiner kallade textsnuttar ge fungerande exempel på hur uppgifter kan fungera , och gör att du kan koncentrera dig på att ändra koden så att den passar exakt , snarare än att skriva alla nya kod . Du kan studera hur en snutt arbetar för att bättre förstå funktioner programmeringsspråk. En praktisk analogi är att hjulen kan användas för att göra olika uppgifter utan att behöva uppfinna hjulet varje gång .

  kodanalys Verktyg

  Kod analysverktyg kontrollera programmets struktur och leta efter fel i koden , oändliga loopar och öppna uttalanden kod . Många kod redaktörer och kompilatorer omfattar analys verktyg och rutiner . Vissa redaktörer innehålla kod analys i realtid , med en statusrad som visar aktuell fel eller kod skick . Som exempel kan HTML-redigerare ge dig en realtids- meddelande notering någon öppen kommandon eller den utvärderade status för en rad kod . Kodanalys ser också för dubbla rutiner i koden för att kombinera i snabbare , mer kompakt program .

  Programming Language -specifika verktyg

  Språk -specifika verktyg utför funktioner som gäller för språket typer . Det ingår i en kompilator program , kan en särskild rutin ger på skärmen förslag till nästa logiska kommando , eller ett träd av möjliga kommandon som kan byggas från den befintliga koden. För vissa språk , omfattar detta att kontrollera att alla klasser eller beroenden har tagits i anspråk, eller övervakning av mängden minne som programmet kommer att kräva när den laddas och tas i drift .


Previous:nothing Next:proxy mönster förklaras

Relaterade artiklar


 • hur man byter en css bakgrundsbild med javascript
 • hur man öppnar en PDF- fil i asp
 • hur man skapar java script
 • hur man skapar en multi lista användare email med PHP
 • en ActiveX javascript tutorial
 • om PHP filuppladdning funktion
 • hur du infogar en radbrytning efter ett visst antal tecken
 • hur man skapar Date-objekt från sträng i Java
 • hur man kan öka stackstorlek i Visual Basic
 • hur du ansluter 4d med PHP