Dator > hur man kan spara Dreamweaver data webbformulär i en databas

  • hur man kan spara Dreamweaver data webbformulär i en databas


  • Ett webbformulär är ett sätt att samla information från dina besökare , och det bara kräver en liten mängd av HTML ( Hypertext Markup Language ) kod för att skapa ett webbformulär med Dreamweaver . Kommer dock i webbformuläret inte användbart om du inte anger i koden vad man ska göra med den information som samlats in från formuläret . Vissa webbansvariga spara informationen i en textfil som måste undersökas och hanteras senare . Andra väljer att spara informationen i en databas . Detta håller data organiserade och säkra samtidigt göra det lättare att fråga och visa på andra sidor på webbplatsen .

    använda en komponent


    1 .
    ladda ner blanketten till databas plugin för Dreamweaver . Insticksprogrammet kräver att du har Dreamweaver MX eller senare . Med formuläret till databas plugin , klickar du bara på en knapp och lägg till databasen och plugin automatiskt lägga till koden på den form som skickar användarens indata i en databas .
    2 .

    Dubbelklicka på Form till databas -talet. MXP nedladdade filen för att installera den i Dreamweaver . Om du har Dreamweaver öppen, stäng den innan du installerar . MXP -filen .
    3 .
    Öppna webbsidan fil i Dreamweaver som har din webbformulär .
    4 .
    Klicka i webbformuläret att välja det . Klicka på " Meny " i Dreamweaver , och sedan " Kommandon ". Klicka på " Infoga FormToDatabase " för att öppna dialogrutan för Form till databas .
    5 .
    Fyll i informationen för din databas , inklusive namnet på databasen och användarnamn och lösenord som du använder för att logga in i databasen . Klicka på "OK" när du är klar. Insticksprogrammet kommer att lägga till koden på webbsidan filen . Spara filen och ladda upp den till din hemsida .

    Lägga Coding


    1 .
    Öppna webbformuläret i Dreamweaver . Växla till " Code " genom att klicka på " Code "-knappen på "Dokument " i verktygsfältet .
    2 .
    Leta efter kod som börjar i webbformuläret . Det börjar med "


    " .



    Bortse från citattecken i början och slutet av raden av kod . Ditt formulär namn kommer att vara något annat än resten av koden ska förbli detsamma i början av webbformulär . Resten av kod efter som visar de olika områdena för din webbformulär .
    3 .
    Spara och stäng formuläret . Starta en ny PHP- sida genom att klicka på " Arkiv " -menyn och sedan på knappen "New" . Välj " PHP " som den typ av fil du skapar från kategorierna . PHP ( Hypertext Preprocessor ) är ett skriptspråk som skapats för att göra dynamiska webbsidor . Använd PHP för koden att skicka formulärdata till en databas , eftersom det fungerar bra med SQL ( databas språk ) .
    4 .
    Växla till "koden" visa igen och skriv in följande kod för att initiera anslutningen till databasen :



    "
    $ user=? " användarnamn " ;

    $ pwd=" lösenord " ;

    $ db=" formdb " ;

    $ host="localhost " ;



    $ cid={ databasens namn } _ansluta ( $ host , $ usr , $ pwd ) , //ansluta till databasen du använder .



    if ( ! $ CID ) { echo ( " FEL : " . { databasens namn } _error ( ) " \ n ");}

    ?>"



    Utelämna citattecken i början och slutet av kodblock . Ändra informationen för " $ user ", " $ pwd "," $ db " och " $ host " variabler så att de matchar din databas flesta $ host information kommer att vara " localhost " , så du får behålla samma Lägg databasens namn till följande rad : . " $ cid={ databas namn } _ansluta ( $ host , $ usr , $ pwd) . " Till exempel, om du använder en MySQL -databas , kommer koden " mysql_connect ( $ host , $ usr , $ pwd ), " eller " pg_connect ( $ host , $ usr , $ pwd ), " för en PostgreSQL-databas . Ändra andra instanser av " { databas namn } " till rätt kod för att ange den databas program du använder.
    5 .
    Lägg till PHP-kod som kommer att använda SQL för att infoga informationen från formuläret i databasen .



    "


    if ( $ _SERVER [ ' REQUEST_METHOD ' ] == " POST " ) {



    //Dessa är de fält från formuläret

    $ fält1=$ _POST [ ' fält1 '] ;

    $ field2=$ _POST [ ' field2 ' ] ;

    $ field3=$ _POST [ ' field3 ' ] ;

    $ field4=$ _POST [ ' field4 ' ] ;



    //Sätta i databasen

    $ sql=" INSERT INTO tabell " , \ \ Förändring " bord " till namnet på den tabell du kommer att föra in data i

    $ sql=$ SQL . " ( kolumn1 , kolumn2 , column3 , column4 ) VALUES " , \ \ Byt till namnen på de kolumner eller fält i databasen tabellen

    $ sql=$ SQL . " ( " $ fält1 ", " $ field2 ", " $ field3 ", " $ field4 ' ) " , \ \ om du har ändrat namnen på variablerna ovan matchar namnen här

    $ result={ databas namn } _db_query ( $ db , " $ SQL " , $ CID ) ,



    if ( ! $ result ) {

    echo ( " ERROR : " . { databasens namn } _error () " \ n $ sql \ n ");}



    echo ( " objekt läggs till databasen framgångsrikt \ n " ) ;



    }



    { databasens namn } _close ( $ CID ) ,

    ? > "



    Ändra " $ fält1 "," $ field2 "," $ field3 " och " $ field4 " till namn som bättre coorespond till fälten från webbformulär . Ändra " fält1 "," field2 "," field3 " och " field4 " till namnet på den form objekten i webbformuläret . Om du har fler än fyra form poster , bara lägga till fler i rader kod . Till exempel , om din webbformuläret är ett kontaktformulär som har fem fält ( namn, adress, stad , stat och postnummer ) , den del av koden ser ut så här :



    "//Dessa är de fält från formuläret

    $ namn=$ _POST [ ' namn ' ] ;

    $ address=$ _POST [ ' adress ' ] ;

    $ stad=$ _POST [ ' city ' ] ;

    $ state=$ _POST [ ' stat ' ] ;

    $ zip=$ _POST [ ' br zip '];"


    Var uppmärksam på kommentarer i koden ( de delar som börjar med \ \ ) för att ändra koden på de ställen som behövs . Titta också för " { databasens namn } " artiklar i koden och ändra den till namnet på den databas program du använder . Spara filen som " submit_into_database. php . " Ladda upp filen och filen med i webbformuläret till din webbserver . Båda filerna måste finnas i samma mapp .


Previous:nothing Next:hur du infogar en förklaring med hjälp av Välj





Relaterade artiklar


  • hur man använder ett Excel-makro till e-post utan att använda Outlook
  • hur man använder mål tutorials
  • hur du infogar en kalender på din webbplats med PHP
  • hur man kan få VBA för att öppna ett Word-dokument
  • hur man undviker null rader i Oracle SQL
  • hur du ändrar en tabell i Oracle SQL
  • Hur gör jag bedöma storleken på en array i Visual Basic ?
  • mjukvaruutveckling samarbetsverktyg
  • Hur konvertera datumformat i Java
  • Hur undviker jag null rader i " välj i klausul " i Oracle SQL ?