Dator > hur du inkluderar en fil i en JSP

 • hur du inkluderar en fil i en JSP


 • När du skapar ett program med Java Server Pages (JSP ) verktyg som är det ibland möjligt att återanvända information på varje sida du skapar . Till en början kan tyckas vara en enkel lösning för att kopiera och klistra in samma kod på varje sida där det behövs. Men skapar detta en underhållsplan problem eftersom du måste nu ändra varje sida om det delade kod behöver ändras.  Lyckligtvis ger JSP -utvecklare ett inbyggt verktyg att hantera detta . Innehålla uttalanden ger utvecklaren möjlighet att definiera platser där han vill att innehållet i en annan fil samman till den nuvarande JSP .

  Du behöver :
  utvecklingsmiljö för Java-program
  . Application Server som kan vara värd Java Server Pages .


  1 .
  Välj den fil som ska infogas och de JSP att det kommer att ingå i . Filen till att omfatta inte nödvändigtvis behöver vara en JSP , men du måste ta med den till en JSP eftersom innehålla uttalanden bara i JSP -filer .
  2 .
  Bestäm en plats av både filer i webbapplikationen . Du måste känna till dessa platser eftersom du måste inkludera den relativa sökvägen till filen som ska ingå i include .
  3 .
  Välj en metod för integration . Det finns två olika sätt att definiera ett inkludera i en JSP , och de har alla lite olika förgreningar .  omfatta kopior direktivet förklaring innehållet i den inkluderade filen i viktigaste JSP när den huvudsakliga JSP är översatt till Java -kod ( specifikt en Java Servlet ) . På grund av detta , är det bättre att använda denna metod när innehållet i den inkluderade filen inte kommer att ändras ofta .  omfatta åtgärder som uttalandet utför den inkluderade filen på egen hand runtime och slår samman resultaten av att verkställigheten i de viktigaste JSP . Detta är den bättre metod när du förväntar dig av innehållet i den inkluderade filen för att ändra varje gång den anropas .
  4 .
  Lägg kod till de viktigaste JSP för den valda metoden för integration . För att använda hör direktiv , kommer du att lägga till denna kod till din JSP -fil :  <% @ include file=" ingår /FileToInclude. jsp " % >  Du kommer då att ändra " ingår /FileToInclude. jsp " till den relativa sökvägen och namnet på den fil du vill inkludera .  vill använda inbegripa åtgärder , lägga till denna kod till din JSP -fil :  Som med direktivet Include uttalande, kommer du ändra " ingår /FileToInclude. jsp " till namnet på den fil du vill inkludera .

  5 .
  Distribuera både filen ska infogas och de viktigaste JSP . Filen omfatta bör ingå nästa gång den viktigaste JSP exekveras .

  Tips och Varningar


 • där du placerar din include i JSP kan spela roll . Om den inkluderade filen har HTML som kommer att återges av webbläsaren kommer det att göras på exakt samma ställe på sidan där omfatta visas .

Previous:nothing Next:hur man öppnar yenc beror rekommenderar föreslår filer

Relaterade artiklar


 • hur man spelar ljudfil i Visual Basic
 • hur man skapar ett datum i C #
 • hur du uppdaterar en XML-fil i java
 • hur du lägger till Windows mediespelare kontroll i VB6
 • hur man skapar ett XML-schema databas
 • hur man hittar försvunna poster med SQL
 • hur man kan dölja en bild i en 3-D -modellen med Java
 • vad är en matris i Visual Basic ?
 • hur man skapar applikationer databasen Web
 • vad är en villkorlig uppgift ?