Dator > hur du importerar databasen till Visual Basic 6

  • hur du importerar databasen till Visual Basic 6


  • En av de stora fördelarna med modern programmering miljöer , till exempel Visual Basic , är den lätthet med vilken backend-databas data kan utnyttjas i programmen du utvecklar . I stället för att importera data till ett nytt format eller en fil och sedan behöva ta itu med synkronisera data möjliggör Visual Basic du ansluta direkt till en databas i det ursprungliga formatet . Resultatet är en databas som driver din ansökan , men som fortfarande kan nås i den ursprungliga programvaran som skapade det .

    Använda en Data Control


    1
    Lägg till ett Data Control objekt . till ditt program . Klicka på kontrollen i verktygslådan och dra ut dess dimensioner i formuläret . Om verktygslådan inte visas klickar du "Visa " > " Verktyg " i menyn .
    2 .
    Anslut Data Control till en databas . Klicka på " DatabaseName " egendom inom Data Control att välja det. Klicka på ". . . " knappen och navigera till databasen i " DatabaseName " dialogen . Markera databasen och klicka på " Öppna "för att ställa fastigheten till denna databas .
    3 .
    Ställ " Recordsource " egendom till den tabell som data ska läsas . Klicka på " Recordsource " egendom att välja det . En rullgardinsmeny visas med en lista över alla tabeller i databasen du är ansluten till . Välj ett genom att klicka på den .
    4 .
    Anslut Data Control till en bunden kontroll . Till exempel kanske du vill visa fältet Efternamn i en textruta . Dra en Textruta kontroll i formuläret . Klicka på " DataSource " egendom och välj namnet på DataControl ( standard uppgifter1 ) från den nedrullningsbara listan . Klicka på " DataField , "och välj ett fält från listan över bordet element till de data som visas i textrutan. Upprepa processen för alla bundna kontroller .

    Använda en ADO Control


    1 .
    Lägg till ADO Data Control till din verktygslåda genom att välja " Project ">" Komponenter " från menyn . På " komponenter " dialogruta, klicka på " Controls "-fliken och bläddra ner för att lokalisera " Microsoft ADO Data Control "-objektet . Klicka på kryssrutan bredvid den och klicka på " OK " för att lägga till den i verktygslådan .
    2 .
    Lägg till ADO Data Control ( Adodc ) till din form, dra ut den till önskade dimensioner .
    3 .
    Skriv anslutningssträngen nödvändigt att ansluta till din databas. Klicka på " ConnectionString " egendom för att markera den och klicka sedan på ". . . " knappen för att visa " Property sidor " dialogrutan . Klicka på " Använd Connection String " knappen och sedan på " Build " -knappen . "Data Link Properties " wizard kan du välja alla komponenter i samband strängen genom att klicka på lämpliga parametrar . Som ett exempel , ansluter till ett test databas med namnet VBTest. mdb görs genom att först välja " Microsoft Jet 4. 0 OLE DB Provider " som leverantör och välja " Nästa " . Ange sökvägen till databasen i fältet 1 ( C: \ 1Data \ VBTest. mdb ) och klicka på " Testa anslutning "för att kontrollera att den kan anslutas till . Klicka på " OK " för att bygga anslutningssträngen . Detta exempel ger en sträng som lyder :



    Provider=Microsoft. Jet. OLEDB. 4. 0; Data Source=C: \ 1Data \ VBTest. mdb , Persis Security Info=Falska



    Klicka på " OK "för att tillämpa anslutningssträngen .
    4 .
    Ställ " Recordsource " egendom till tabellen som du vill arbeta . Klicka ". . . " i fastigheten textfältet . I " Property Sidor " dialogrutan ställer du in " hålldon " alternativet "2-adCmdTable " och sedan " Table eller en lagrad procedur Namn " till namnet på tabellen . Klicka på " OK " för att spara värdena .
    5 .
    Lägg till bundna kontroller som krävs för att arbeta med dataelement och ansluta dem till ADO Data Control och korrekt fälten .


Previous:nothing Next:Lägga till en rullningslist till Windows Visual Basic





Relaterade artiklar


  • hur man skapar en webbsida med asp.net
  • Vikten av datorprogrammering
  • hur man skapar ett flödesschema som räknar siffror från 1 till 10
  • hur man programmerar ett säkert php intranät
  • hur man gör hjärtan på en bärbar dator
  • om hårdvara
  • hur du aktiverar java -klient för Windows XP
  • hur man skapar ett skript för återställning av lösenord i VB
  • hur du gör din egna tecken i Java
  • hur du ändrar skärmsläckare med VB programvara