Dator > grunderna i IDL

 • grunderna i IDL


 • Interactive Data Språk är en dator programmeringsspråk som används för att skapa bilder av siffror . IDL , som skapades för användning inom flyg- och astronomi , blev mycket mer utbredda över tid eftersom en mängd olika vetenskapliga områden visualisering av underliggande data är ett viktigt steg i att förstå dess betydelse och att gå vidare till tester eller applikationer . IDL är en produkt av ITT Visual Information Systems.

  Historia

  IDL i dess tidigaste former var en produkt av Research Systems Inc. , ett företag som grundades av David Stern . År 1981 RSI släppt en version avsedd för VAX /VMS , arkitekturen som används av Digital Equipment Corporation vid den tiden.  Även IDL : s tidigaste användning var i astronomi och rymdvetenskap Visade det sig snart anpassningsbar till sådana områden som medicin och kärnfysik . Enligt Liam E. Gumley vid University of Wisconsin , Madison , språket används i " övervakning och kontroll av plasma området för en kärnfusion tokamak . "  ITT Industries köpte RSI 2004 och omdöpta det som ITT VIS under 2006 .

  start i

  Du kan helt enkelt skriva

  IDL

  för att köra en traditionell kommandoradsgränssnitt , eller kan du skriva

  idlde

  för IDL Development Environment , att få en mer flexibel skärm med inbyggd redigeringsverktyg  I båda fallen prompten ser ut så här : . IDL >  Varpå interaktion kan gå i någon av hundratals riktningar . På bara fem kommandon , inom antingen IDL eller IDLDE , kan man tillsammans fram handlingen till en dämpad sinusvåg . Som skulle fungera på så sätt ( tryck på RETURN ) efter att ha skrivit varje kommando ) :  IDL > x=findgen (100 )

  IDL > x=x/50

  IDL > y=sin ( 3 * ! Pi * x ) /EXP (x )

  IDL > PLOT , x , y

  IDL > wdelete .  Som Chris Rennie , för skolan för fysik vid University of Sydney , Australien har förklarat , det första av dessa kommandon genererar en matris av 100 flyter tilldelas variabeln x.  Det andra kommandot vågar array .  Den tredje införs funktionerna sin ( ) och exp ( ) . Som Rennie säger, är IDL indiferent till fall , så att exp är identisk med EXP eller Utg. dat .  Den fjärde tomter matrisen y som en funktion av x.  Slutligen tillbakavisar femte raden grafiken fönstret .

  IDL 8,0

  Den senaste generationen av IDL är IDL 8. 0, som har en updatd " workbenchg programmeringsmiljö . . . så det är lättare att skapa små program och storskaliga tillämpningar " enligt ITT webbplats . Arbetsbänken innehåller ett förenklat gränssnitt , nya funktioner för införande av koden mallar , ett förbättrat verktygsfält och ett hjälpsystem .

  Varning

  Initialerna IDL också kan betyda " Interface Description Language " ( även känd som " Interface Definiton Språk " ) . Det IDL är en specifikation språk som används för att tjäna som en bro mellan programvarukomponenter som inte delar ett språk .


Previous:nothing Next:hur du tar bort virus från min hemsida

Relaterade artiklar


 • Hur får jag ett intervall med värden från den sorterade listan i Java ?
 • hur man beräknar CRC32 kontrollsummor
 • programmeringsverktyg för barn
 • hur man gör spel med Python för nybörjare
 • hur man installerar en gammal C + + kompilator för Windows XP
 • hur man installerar Visual Studio 2005 Team Foundation
 • hur du lägger till ett formulär i PHP
 • Hur man laddar ner miljön Java Runtime 5.0 i Windows XP
 • hur man installerar Microsoft Visual C + +
 • hur man läser ett Word-dokument med Java