Dator > funktioner i Visual Basic

 • funktioner i Visual Basic


 • Visual Basic (VB ) är ett unikt datorspråk --- det var det åtminstone när den först kom ut . Nu finns det många imitatörer . VB gör att du snabbt och enkelt utveckla en bank av visuella kontroller med skjutreglage , switchar och meter eller ett komplicerat formulär för en användare att fylla ut. Det använder BASIC språket som är känt för de flesta programmerare , och som man kan lära sig snabbt om den inte redan är känt .

  grafiskt gränssnitt

  VB är ett grafiskt användargränssnitt (GUI ) språk . Detta innebär att ett VB program alltid kommer att visa något på skärmen som användaren kan interagera med ( vanligtvis via mus och tangentbord) för att få ett jobb gjort . Det första steget i uppbyggnaden av VB -programmet är att få GUI objekt på skärmen . Detta görs via rullgardinsmenyer att lista de tillgängliga grafiska objekt . Varje är något annorlunda ( Mac skiljer sig från Windows och VB4 Avviker från VB6 ), men generellt sett , vänster-klicka på ett objekt kan du beskriva egenskaper som storlek och position . Högerklicka kan du skriva kod . Till exempel , om det grafiska gränssnittet objektet är en switch , vänsterklicka skulle tillåta programmerare att säga hur stort bytet var , hur det var märkt och var på skärmen den är placerad . Högerklicka på switchen skulle ta upp ett fönster som tillåter programmeraren att skriva kod som beskriver vad som händer när användaren klickar på knappen.

  Modularisering

  Det anses vara god programmeringsvana en modularisering dina program . Istället för att tänka på ett datorprogram som en enda stor samling kod , skriver bra programmerare koden så att du aldrig behöver titta på mer kod än vad som ryms på skärmen ( eller sidan ) på en gång . Om du program i moduler som detta , är programmet lättare att förstå och lätt att uppdatera . Uppdatering kommer sannolikt att göras av någon annan så det är import att programmet vara lätt att förstå . Liten ( sidstorlek ) moduler där det tydligt anges vad som kommer in i modulen och vad som går ut gör ett program lätt att förstå. VB tvingar dig att programmera på ett modulärt sätt eftersom varje GUI post innehåller en del av koden --- den del som gäller för det GUI objektet .

  Object Orentation

  objektorienterad programmering ( OOP ) är ett koncept där programmerare tänker på programmet i "objekt " ( dock abstrakta objekt kan vara ) som interagerar med varandra . I OOP , all kod i samband med att objektet är på ett ställe . Än en gång tvingar VB detta god programmeringsvana . GUI objekt är de objekt och all kod är associerat med objektet är bara ett klick bort . Denna naturliga sättet att genomföra god programmering --- plus lätt programmering i BASIC --- är exakt varför VB har hittat så många hängivna fans .


Previous:nothing Next:vad är filändelsen . demo ?

Relaterade artiklar


 • vad är hårdvara & mjukvara?
 • Fördelarna med Visual Basic
 • hur man kan få en DLL för Visual Basic
 • hur du matar in siffror i Visual Basic 2005
 • c minnesläcka verktyg
 • typer av Manet protokoll
 • hur man hittar filer i asp
 • hur man ställer in sökvägen för Windows XP java
 • hur du använder VBA för att konvertera csv till xls
 • hur man använder Visual C + + 6