Dator > boolean föreningar

 • boolean föreningar


 • När engelska logikern George Boole utvecklade Boolesk algebra på 1840-talet han inte tänkte datorer . Han var att analysera hur människor tänker. Hundra år senare , används Claude Shannon boolesk algebra för att utveckla de kretsar som utgör grunden för moderna datorer . Boolesk algebra är en matematik av resonemang . Istället för att plus och minus , använder Boolesk algebra tre primitiva operatorer: AND , OR och NOT . Handlingen att kombinera uttalanden kallas " Boolean föreningar . . "

  och

  I stället för siffror , fungerar Booleean algebra med uttalanden i stället för att tilldela nummer till variabler , fungerar Boolesk algebra med endast två värden att ett uttalande kan ha . sanna eller falska Till exempel, om A och B är uttalanden , ett nytt uttalande kan bildas genom att associera variablerna A och B med och operatören den nya förklaringen är skriven A och B. Vi kan tilldela ett nytt namn till den nya uttalande så här : . C=A och B. Jämför detta och det aritmetiska uttalande C=A + B. Lägg märke till att de tre operatörerna att associera rapporter skall kunna bilda nya uttryck i Boolesk algebra är skrivna i alla versaler ( AND, OR och NOT) för att skilja dem från de vanliga engelska ord " och " , "eller" och "inte . " Värdet på C är sant när A och B är både sant , och värdet av C är falskt om ens en ( eller båda ) eller A och B är falska .

  ELLER

  Om A och B är båda uttalanden , då det nya uttalandet C=A eller B sant om antingen A eller B är sant . C är också sant om både A och B är sanna , men ibland är detta inte önskvärt --- Ibland vill C att vara sant när A eller B är sant men inte båda. Boolesk algebra gör denna distinktion genom att kalla det andra fallet " exklusiva eller ", vilka vanligen är skriven XOR . Därför om C=A eller B är C sant om A är sann och B är falsk , C är sant om A är falsk och B är sant , och C är sant om både A och B är sanna . C är falskt i ett fall, där både A och B är falska . Om X=A XOR B , X är sant om A är sann och B är falska eller om A är falsk och B är sant . X är falskt om både A och B är falska eller om både A och B är sanna .

  INTE

  INTE är den enklaste booleska operatorn för samverkan uttalanden . Om A är sant då inte A är falsk och vice versa . Alla tre av den Booleska algebran " associators " kan kopplas genom ett teorem som upptäcktes av Augustus De Morgan i slutet av 19th century . DeMorgan sats stater som ännu inte (A och B )=( INTE A) eller ( inte B ) och NOT (A eller B )=( inte a) och (inte B) . Det är en intressant historisk slump att professor DeMorgan var matematik lärare Ada Lovelace , som skrev den första boken om datorprogrammering.


Previous:nothing Next:hur man manipulerar utmärka celldata i Visual Basic

Relaterade artiklar


 • hur du redigerar Excel VBA värden
 • hur man läser en sträng upp till den första tomma rymden
 • Hur du tar ut bokstäver men lämna numeriska tecken i SQL
 • om Quick Time
 • hur man gör en enkel tv-spel
 • hur man lär sig java script
 • hur man kan få en 2007 kvarstad VBA e-post
 • hur man gör en tabellcell klickbar
 • php image MIME-typer
 • Hur komprimera flera bildfiler i php