Dator > hur man gör ett flödesschema på datorn

 • hur man gör ett flödesschema på datorn


 • Ringa ett flödesschema på din dator kan du skapa en visuell representation av ett verk eller dataflöde för referens och presentationer . Att ge en kopia av flödesschemat till kollegor kan bidra till att göra processen du beskriver lättare att förstå , särskilt för dem som inte har en teknisk bakgrund eller om kulturella eller språkliga barriärer kan förekomma . Du kan göra ett flödesschema antingen med Microsoft Word eller med en gratis testversion av Microsoft Office Visio , som kan hämtas på Microsoft . . com

  Du behöver : .
  Microsoft Word installerat på en PC
  Microsoft Visio installerat på en dator (tillval ) .

  Microsoft Word


  1 .
  Öppna ett nytt Microsoft Word- dokument . Klicka på " Rita " i verktygsfältet för versioner 2003 eller äldre och sedan välja " Auto former . " För Word 2007 klickar på " Infoga " från huvudmenyn val och välj sedan " Former ". Rulla ner och välj den lilla cirkeln från " flödesschema " kategorin genom att klicka på den .
  2 .
  Placera markören över den plats där du vill ha den lilla cirkeln att gå . Detta är startpunkt för din flödesschema . Klicka på den sida där du vill att cirkeln ska visas . Du kan flytta någon form överallt där du behöver genom att klicka på den igen och dra den till den nya platsen .
  3 .
  Upprepa dessa steg tills du har alla former där du vill ha dem på sidan . Om du måste fortsätta ner till en andra sida , se till att placera den lilla cirkeln i slutet av en sida och igen i början av en annan , vilket innebär att flödesscheman är tänkta att bifogas. Välj kontakten rader från "Lines"- kategorin för att ansluta former tillsammans .
  4 .
  Skriv in eventuell text information inom eller bredvid de former som du behöver för att slutföra flödesschemat .

  Microsoft Visio


  1 .
  Öppna Microsoft Visio . Klicka på " Basic flödesschema " från bilden valen i mitten av startskärmen . Ett tomt rutnät visas till höger för dig att lägga former medan formen val och linjer kontakten blir i kolumnen till vänster .
  2 .
  Klicka på " On-sida referens " form , som är den lilla cirkel . Detta kommer att vara startpunkten för din flödesschema . Dra formen över till nätet och " snäpp " på plats genom att släppa musen när du är nöjd med sin position . Fortsätt lägga former som behövs .
  3 .
  Klicka på " Connector Tool " -ikonen i den första omgången av ikonen val högst upp på skärmen . Den " Connector Tool " ikonen direkt till vänster om den stora bokstaven "A " För musen över den första formen på nätet och lite rött "X " visas . Klicka och dra i kontakten verktyget till rött "X " som visas under nästa symbol . Släpp på tyglarna i andra röda "X" En koppling pil visas . Fortsätt med detta för respektive form.
  4 .
  Label alla former med text som behövs genom att använda " Text Tool ". Klicka på den stora bokstaven " A " -ikonen direkt till höger om " Connector Tool " ikonen för att få texten verktyget . Dubbelklicka någonstans på nätet att lägga till text och en liten ruta visas . Skriv texten du behöver och trycker på " Enter " när du är klar . Spara ditt arbete när du är klar .

  tips och varningar


 • Om du vill använda ett annat program för ordbehandling eller andra grafiska program , se till att ansökan kan erbjuder standard flowcharting former och linjer kontakt. Så länge ansökan innehåller standarden symboler flödesschema som kvadrater, rektanglar , cylindrar , oktagoner , sneda rektanglar sida kurvor och mer , är den programvara OK att använda . Du kan behöva skriva ut flödesschemat när du är klar om dessa du delar det med inte kan se filen på grund av kompabilitetsproblem.
 • Spara ditt arbete med jämna mellanrum för att undvika att förlora ditt arbete. Alltid etikett din flödesschema med text som beskriver vad flödesschemat representerar . Annars kommer ni att sluta med ett diagram full av meningslösa former och linjer .

Previous:nothing Next:hur man ringer Visual Basic dll från c

Relaterade artiklar


 • hur man kan få en bifogad fil VBA e
 • om Microsoft Visual Basic 6.0
 • datorteknik designprojekt
 • hur man kan kontrollera om en giltig e-postadress i php
 • hur man skriver open source -projekt
 • hur man skapar min egen dalbana hemsida för gratis
 • hur man beräknar medianen i sql
 • hur du lägger till Windows mediespelare kontroll i VB6
 • hur man ska utföra en SQL- fil från en kommandorad
 • hur man lär sig php online gratis