Dator > hur man använder påståenden i Java 1.4

  • hur man använder påståenden i Java 1.4


  • Java är ett plattformsoberoende , objektorienterat programmeringsspråk. Påståenden är programmatiska konstruktioner som gör att en programmerare för att testa vissa förhållanden vid en viss punkt i ett program . Ett påstående är ett logiskt uttryck som måste returnera sant , annars kommer systemet att kasta ett fel när påstår är aktiverade . De är ett sätt att förbättra programmet korrekthet och läsbarhet

    Du behöver : .
    Javakompilator
    . Java Integrated Development Kit (IDE ) .
    Java-programmet.

    Bestämma Assertion Points


    1 .
    identifiera de punkter där du vill hävda olika villkor . Detta kan göras antingen i färd med att genomföra din klass eller utformningen av programmet . Du kan välja mellan de riktlinjer som rekommenderas av Sun guide om hur du använder påståenden .
    2 .
    Identifiera på de påståenden som skall göras för kontroll av inre invarianter . Dessa är påståenden om lokal variabel som måste vara sant vid en viss punkt i programmet flödet . Detta innebär att om en viss variabel förväntas ha ett visst värde baserat på programmets logik , hävda att det kommer att kasta ett felmeddelande när programmet körs med hävdar aktiverat .
    3 .
    Identifiera på påståenden som skall göras för kontroll-flöde invarianter i programmet . Kontrollen-flödet invarianta innebär vanligtvis att identifiera förhållanden som aldrig kan vara sant . En riktlinje för att identifiera dessa punkter är att dessa punkter är där du kan ha lagt en kommentar som säger , " Kan inte bör komma till denna punkt . " Ett exempel skulle vara standard fall av switch -case uttalanden som aldrig förväntas uppnås .
    4 .
    slutligen identifiera de punkter där du vill hävda Förutsättningar , Post-villkor , och Klass invarianter . Förutsättningar är vad som måste vara sant när en metod anropas . De kan också avse huruvida ett lås hålls . Post-villkor är vad som måste vara sant när en metod slutförs . Likaså klass invarianter vad som måste vara sant om en instans av en klass . Dessa kan göras gällande vid någon punkt i genomförandet av programmet .

    infoga och använda Hävda rapporter


    1 .
    Sätt hävda uttalanden med hjälp av följande syntax på de punkter beslutade på i avsnitt 1 ovan

    Syntax1 : hävda expression1 ;
    Syntax2 . hävda expression1 : expression2 ;

    Syntax2 är den rekommenderade syntax på det felmeddelande som expression2 till ge mer information om påståendet misslyckande . .
    2
    För Java 1. 4 , använder " javac-source 1,4 " för att kompilera med påståenden
    3
    slut. . , kör programmet med hävdar aktiveras med parametern kommandoraden "-enableassertions "eller " -EA . " Som standard hävdar inaktiveras under körning . Aktivera hävdar parametern "-ea " och inaktivera hävdar parametern "-disableassertions "eller " -da " kan också användas för att selektivt aktivera eller avaktivera hävdar för vissa paket och klasser i Java-programmet.

    Tips och varningar


  • Byta kommentarer som tyder på förväntade i ett befintligt program med hävdar är ett bra sätt att förbättra programmet förståelse och ett sätt att fånga fel under utvecklingen.
  • Enligt Sun : s riktlinjer , bör påståenden inte användas för villkor felanvändning . Uttryck som används för att bedöma påståenden borde inte ha biverkningar . Det innebär att hävda uttrycket skall inte leda till några förändringar i värden för variabler som används i programmet . Påståenden bör inte användas för offentlig-metodparameter kontroll .

Previous:nothing Next:hur man ändrar en primärnyckel





Relaterade artiklar


  • hur man läser en CSV -fil i java
  • lagstiftningen i minst förvåning
  • vad är hem positionen för en Microsoft Excel-kalkylblad ?
  • installation av Java Web för att starta ActiveX-kontrollen
  • hur du döljer en innehavare bild plats
  • hur man skriver inmatade data till en fil i php
  • fördelarna med javascript
  • Visual Basic ritning tutorial
  • Hur konvertera en tidsstämpel till ett datum i php
  • php image MIME-typer