Dator > delar av en klient -server program

 • delar av en klient -server program


 • Client Server-applikationer i stor utsträckning används inom en mängd olika sammanhang . I många fall är de användas över Internet och används för affärsverksamhet, underhållning och organisatoriska syften . Även om en kund fungerar Server-program som en sammanhängande helhet , kan det finnas ett antal olika program som kör i det, såsom Database Management Systems och webb gränssnitt . Skapa en klient -server program är ofta rättframt, ge utvecklarna förstå hur delar fungerar och interagerar .

  Server

  Det finns olika typer av servrar , inklusive webb och databas . Servern måste vara nätverk i kontakt med andra maskiner, till exempel ansluta den till kunderna. Servern kan vara verksamma inom en organisation , nätverk genom ett lokalt intranät eller kan det vara värd för data och tillhörande innehåll för offentligt tillgänglig webbplatser . I huvudsak server är en dator med server programvara installerad och körs , ansluten till ett nätverk .

  Databas

  om ansökan är för privat , begränsad användning eller fritt tillgängliga användning kanske via webben , kommer data normalt modelleras en strukturerad databas. I en typisk Web modell , får dessa uppgifter lagras i en relationsdatabas system som MySQL och administreras med hjälp av dessa gränssnitt, som phpMyAdmin . För affärsändamål , kan databasen klaras av under en kraftfull programvara system som Oracle . Uppgifterna bör utformas på ett sätt som återspeglar den verksamhet eller övergripande syftet med Client Server-programmet som helhet .

  Dataanslutning

  En klient Server-program kommer att ha möjlighet att fråga , uppdatera och underhålla data med hjälp av en eller flera tekniker . I en webbapplikation kan en server -side programmeringsspråk som exempelvis PHP eller ASP användas för att ansluta till uppgifterna . Detta element i ansökan måste kunna utföra beroende databehandling krävs av programmet. Mycket av den centrala programlogik kan återspeglas i data -anslutning elementet och den viktigaste funktionaliteten som den ansökan som syftar till att genomföra kommer att underlättas här . I vissa applikationer är dataanslutning ske inom samma program element som klienten gränssnitt .

  klient gränssnitt

  som användaren ser inslag i en Client Server-program kommer att skapa möjligheter att interagera med det. En typisk webbplats ansökan kommer att skapa detta gränssnitt i form av HTML . HTML kan skapas och produktion av server -side -program och skickas till webbläsaren för visning och interaktion . För ett företag som bedriver verksamhet inom en organisation , kan gränssnittet ta formen av ett datorprogram , anslutning och koppling till de uppgifterna. Den klientgränssnitt roll övergripande är att skicka en förfrågan till servern , som svarar i sin tur med data .

  klientsidan Styling och dynamisk interaktivitet

  Särskilt för en webbplats ansökan kan gränssnittet kompletteras med stil element såsom bilder och CSS regler som bestämmer hur den presenteras för användarna . Gränssnittet kan också åtföljas av klientskript som JavaScript , stärka dess beteende när användaren interagerar med den med musen och tangentbordet. För ett datorprogram , som den som kör inom ett företag organisation kan användargränssnittet involvera liknande bilder och andra visuella element .


Previous:nothing Next:vad är en OpenGL grafikkort ?

Relaterade artiklar


 • net server komponenter
 • hur man byter filer med en vbs
 • hur man använder NetBeans CVS
 • hur du lägger upp filer php video
 • Inaktivera Windows -autentisering i IIS
 • hur man lär sig SQL-programmering
 • hur man skriver egna taggar i JSP
 • vad är Visual Basic 6.0 ?
 • Visual Basic-program tutorial
 • hur man skapar ett datum från en sträng i Java