Dator > verktyg som används i programmering

 • verktyg som används i programmering


 • Programmering är en process för schemaläggning, planering och att skriva ett datorprogram . Med hjälp av programmering , kan en programmerare skapa en sekvens av kommandon som berättar att datorns processor vad man ska göra . Programmerare använder olika verktyg bidrar till att förhindra uppkomsten av misstag , allmänt känd som datorn buggar . Dessa verktyg även konvertera det språk som används av programmerare till ett språk som datorn kan förstå .

  Code Editor

  Koden Editor är ett verktyg för kod att skriva och redigera . All programmering program brukar komma med en kod redaktör . Redaktören anpassar sig till det språk som programmeraren använder . Den tillåter användaren att sätta kroppen av koder med hjälp av tangentbordet eller musen. Koden redaktör levereras med en funktion som kallas kod färger som gör att programmerare att skilja delar av koden.

  Compiler

  Kompilatorn definierar de instruktioner som är acceptabla i ett program . Den konverterar en högnivåspråk till maskinkod , det enda uppsättning av syntax förstås av datorns processor . Kompilatorn tillåter en programmerare att göra program med hög nivå språk . Det använder utdata , kallad källkod , för att generera en rad kommandon skriven i binära bitar . Kompilatorn tittar på källkoden för att samla in , omorganisera och skapa en ny uppsättning instruktioner för att göra programmet körs snabbare på datorn .

  Interpreter

  Tolken utför en källkod skriven i högnivåspråk utan att gå genom sammanställning skede . Tolken tillåter programmeraren att testa programmet snabbt , låta honom se resultatet innan du lägger nya avsnitt till koden . Programmerare föredrar att använda tolk under utvecklingsstadierna för de program som de skriver . En tolk översätter omedelbart källkoden och sedan utför det. Med hjälp av en tolk , det finns en betydande minskning av den tid en programmerare måste ägna i programplaneringen .

  Decompiler

  Decompiler vänder processen utförs av kompilatorn. Det översätter maskinkod till ett högnivåspråk för att skapa en presentation av programmet . En programmerare använder en Decompiler att upptäcka sårbarheter och skadliga koder , kontrollera koden matcher , revidera binär kod bitar och lära algoritm . Programmerare använder Decompiler som en form av underhåll och säkerhet när de skriver program .

  Parser

  parser analyserar uppbyggnad av uttalanden i källkoden som skrivits av programmeraren . Tolken jämför strängen till en regel i den engelska grammatiken för att definiera potentiella kod strukturer . Under parsing processen ser datorn för en viss komponent och samråder reglerna engelsk grammatik i syfte att leta efter alternativ. Parsning gäller även andra språk som franska och tyska . Men resultaten är inte så smidig som de som genereras i det engelska språket.


Previous:nothing Next:hur du använder VBA för att läsa ett Word-dokument

Relaterade artiklar


 • hur man använder textrutan i Visual Basic 6.0
 • hur du installerar ruby OpenID pärla för att stödja OpenID
 • hur man gör diagram i Visual Basic
 • Visual Basic kombinationsruta tutorial
 • datorteknik designprojekt
 • Orsaker till en java script tomrum fel
 • hur man ändrar ett heltal till en sträng i Java
 • hur man använder Visual C 6
 • hur de kan förmedla ett objekt via undantaget java klass
 • hur man kan kontrollera e -postadress format med PHP