Dator > typer av datorspråk

 • typer av datorspråk


 • Dator språk eller programmeringsspråk är en kodad syntaxen dataprogrammerare att kommunicera med en . dator . Det är det enda språk som datorer , programvara och hårdvara kan förstå . Datorspråk etablerar ett flöde av kommunikation mellan program . Språket gör att en datoranvändare att diktera vilka kommandon datorn måste utföra för att bearbeta data . Datorspråk finns i olika typer som sysselsätter olika typer av syntax .

  Maskin Språk

  Maskin språk eller maskinkod som är modersmål direkt förstås av datorns processor eller CPU . Denna typ av dator språk är inte lätt att förstå , eftersom det endast använder ett binärt system , en del av notationer som endast innehåller en serie tal som består av en och noll , för att producera kommandon . Datorns processor måste konvertera högnivåspråk till detta språk innan den kan köra ett program eller göra ett användardefinierat kommando . Att konvertera ett visst språk i maskinkod behöver datorns processor en kompilator , ett program som konverterar en källkod skriven i ett språk till ett annat språk syntax . Kompilatorn genererar en binär fil , eller en körbar fil , som processorn ska köras. Varje dator processor har sin egen uppsättning av maskinkod . Maskinen kod kommer att avgöra vad datorns processor bör göra och hur det ska göra det.

  församlingen nivå Språk

  En studie i början av 1950-talet har lett till utvecklingen av låga språk eller församlingen högnivåspråk . Också betraktas som andra generationens språk , är församlingen nivå Språk En uppsättning koder som kan köras direkt på datorns processor . Denna typ av språk som är mest lämplig skriftlig operativsystem och underhåll skrivbordsprogram. Det tillåter programmeraren att utföra flera uppgifter som att åtkomst till registret , minneshantering och klockcykel korrespondens . Med montering nivå språket är det lättare för en programmerare att definiera kommandon eftersom han har förmånsrätt när det gäller att namnge variabler . Detta är dock språket inte flexibla eftersom användaren inte kan återanvända uppsättning koder skrivna med detta språk . Det är inte så förklarande i förhållande till sina övriga kollegor . Användaren måste kryptera detta språk till maskinspråk för att datorn ska bearbeta kommandon som skrivits av programmeraren .

  högnivåspråk

  Utvecklingen av högnivåspråk kom när datorn programmerare började få problem om datorns ökande bristen på portabilitet . Högnivåspråk ignorera oviktiga detaljer som finns i låg nivå språk . Många programmerare anser att högnivåspråk som en betydelsefull lösning på krångel till följd av datorspråk på grund av dess användarvänlighet och låg tendens att producera buggar . Programmerare hänvisar ofta till högnivåspråk som i mitten nivå språk att endast använda begreppen abstraktion och konstruktioner till ytterligheter .


Previous:nothing Next:Hur skapar jag en enkel ränta miniräknare i java ?

Relaterade artiklar


 • java testning
 • array javascript tutorial
 • hur man installerar java api
 • göra ett flödesschema
 • hur du ändrar källan till en Excel- pivottabell med VBA
 • hur man säkert tar bort hårddiskar från hårdvara
 • hur man gör diagram i Visual Basic
 • hur man skapar XML från databasen med hjälp av Visual Basic
 • hur controllers programlogik
 • ominstallation av ruby ädelstenar