Dator > sju vanor effektiva textredigering

 • sju vanor effektiva textredigering


 • Vim är en akronym för . " Vi förbättrats. " Vim är ett open source texteditor program som används för programutvecklare för flera operativsystem. UNIX , VMS , MacOS , Windows 95, 98 och 2000 är bland de operativsystem Vim används till. Vim är en klon program av Vi , ursprungligen skriven av en man vid namn Bill Joy 1976 för BSD Unix-operativsystem. Den " sju vanor av högeffektiva Textredigering " av Bram Moolenaar är en kort e- bok skriven främst för Vim användare, men dessa vanor kan även användas för andra text redigeringsprogram. Följande sju vanor uppmuntra mjukvaruutvecklare att snabbt och enkelt utveckla oformaterad text och HTML -program .

  förflytta dig snabbt

  Som program utveckla långa avsnitt av text , kontroll för fel är en konstant och nödvändig uppgift för en utvecklare . Medan det finns hundratals kommandon tillgängliga för att hitta fel och att hoppa från en del av koden till nästa är det inte nödvändigt att lära sig alla dessa kommandon . Välj ett par och utveckla ett mönster som gör att du kan flytta snabbt genom texten . Denna första vana att flytta runt snabbt kommer att hjälpa utvecklare att spara tid .

  Don't skriva det två gånger

  I Vim och annan text redigeringsprogram, finns det ett makro mekanism som gör att användaren kan kopiera en fras eller mening som används upprepade gånger . Bokföringen av dessa fraser i makrot gör det möjligt för utvecklare att spara tid i stället för att behöva skriva information om och om igen . Denna vana kan utvecklare skriva spara tid genom att i princip kopiera och klistra populära delar av texten .

  Fix It När det är fel

  Människor gör misstag , och de kan störa ett helt program om fel inte fångas . Syntaxmarkering i Vim tillåter användare att fånga och lyfta fram fel i färg . Det kan också plats obalanserad hängslen . Syntaxmarkering arbetar med ett makro mekanism samt att fånga misstag som upprepas. Denna vana kan utvecklare att felsöka kod i en snabbare takt .

  fil kommer sällan ensam

  Om att arbeta med flera filer, kan Vim användare att använda en tagg mekanism för att hoppa från en fil till nästa . Delad skärm , flera fönster och gruppera filer finns också tillgängliga när du arbetar med flera relaterade filer i detta program . Denna vana är ett bekvämt sätt att arbeta snabbt mellan filerna .

  Låt oss tillsammans

  använt vim med andra program kommer också att dra ner på tid arbetar på ett program . Använd en textredigerare som Vim med andra program för att integrera och dela information. Medan Unix är uppbyggt för att " söndra och härska ", med program arbetar tillsammans kommer att stärka drift vanor .

  Text är strukturerad

  Använd en kompilator i Vim för att skynda på redigering och fixering . Aktivera en kompilator gör att utvecklare kan hoppa från ett problem till nästa för att förkorta tiden mellan filer .

  Gör det till en vana

  Tänk på de repetitiva uppgifter som används upprepade gånger när man utvecklar eller skriva kod . Hitta en ny genväg eller använda en kombination av de sex andra vanor att utveckla en kort lösning för att öka effektiviteten . Att lära sig alla genvägar och kommandon är inte behövs , men att hitta de som hjälper dig specifikt kommer att dramatiskt öka produktionen .


Previous:nothing Next:hur du lägger upp stora filer med PHP

Relaterade artiklar


 • hur du ändrar Windows-inloggning i XP med hjälp av vb
 • hur du skyddar flash -filer laddas ner
 • hur man installerar java api
 • Visual Basic tutorial på eval -metoden
 • hur man skapar en part hyror webbplats
 • html tutorial för en textruta
 • hur kopiera till Urklipp i Visual Basic
 • hur att validera ett datum i java
 • hur man gör en hemsida i PHP 5
 • hur man skapar ett diagram i C #