Dator > interprocesskommunikation tekniker

  • interprocesskommunikation tekniker


  • kommunikation mellan processer är hur olika dator processer samverkar med varandra och utbyta information. En dator process är den handling av ett datorprogram exekveras . Dessa processer utförs ofta samtidigt . Kommunikation mellan processer är nödvändig , eftersom två datorprogram kanske bara har kapacitet att utföra de processer som de var utformade för att verkställa och kommunikation mellan processer verktyg kunna genomföra båda processerna tillsammans , enligt Linux Gazette . Sedan minnet används för en process och minnet som används för en annan process kommer inte att överlappa varandra.

    Client

    En typ av kommunikation mellan processer är en klient . Kunderna är program eller processer som be andra program eller processer att göra något . Klienterna var ursprungligen terminaler som kan komma åt program på andra datorer men kunde inte köra sina egna program .

    server

    En server är ett program eller process som är ombedd att göra något av en klient . Servrar hänvisar ofta till en viss typ av program som finns på en värd . En värd är en dator ansluten till Internet som innehåller information och program som andra datoranvändare kan komma åt .

    Klient- Server Model

    Vissa processer och program kan fungera som både kunder och processer . Till exempel kan en datoranvändare exportera information från ett Word- dokument till Excel-dokument , och användaren kan också exportera information från ett Excel- dokument till Word-dokumentet . När klienter och servrar utbyta information med varandra , de är med hjälp av klient- server modellen . Med denna modell är uppgifter och arbetsbelastning fördelas mellan flera servrar , vilket möjliggör större och mer sofistikerade uppgifter som ska drivas och gör också att ett större antal uppgifter som ska användas samtidigt.

    Kommunikation

    Vissa klienter och servrar kommunicerar med andra klienter och servrar i ett datornätverk , medan andra klienter och servrar kan endast kommunicera med program som finns på själva datorn . Vissa klienter och servrar är utformade för att arbeta med andra klienter och servrar på olika operativsystem .

    Automatisk

    Många former av kommunikation mellan processer sker automatiskt . I Windows om en datoranvändare " pressar " ALT + CTRL + delete och "klick " på fliken Processer , kan en lista över processer som körs på datorn framgår att datoranvändare inte visste var igång . Andra former av kommunikation mellan processer sker bara om datorn användarnas önskemål dem . Några av dessa meddelanden kan förekomma mellan alla program . Till exempel kan datoranvändare kopiera ofta och klistra in text mellan olika processer . Andra processer endast tillåta särskilda program för att kommunicera med dem.


Previous:nothing Next:hur man programmerar en array i Visual Basic 6.0





Relaterade artiklar


  • styrkorna och svagheterna i Visual Basic språk
  • Hur storleksändra bilder i Visual Basic
  • hur man lär sig Visual C # netto
  • en ActiveX javascript tutorial
  • hur man fyller en ComboBox med javascript
  • hur man kan kontrollera e -postadress format med PHP
  • hur du ansluter till JMS kö
  • javascript scrollbar tutorial
  • hur man ska utföra Visual Basic Script program
  • hur man skapar en MDI