Dator > hur man läser en rå webbsida i Visual Basic

 • hur man läser en rå webbsida i Visual Basic


 • Visual Basic har en inbyggd WebBrowser grafiskt användargränssnitt ( GUI ) komponent för att tillhandahålla ett enkelt sätt för utvecklare att göra sina applikationer kunna läsa webbsidor från Internet , men det ger inget enkelt sätt att få rå webbsida data , källan HTML -kod , från komponent . För att göra detta måste du gå till en annan klass . DownloadFile den operationen inbyggd i My. Computer. Network ramen
  1 .
  Skapa ett nytt projekt genom att klicka på " File " och " Nytt projekt . " Name it " Double WebSourceReader . "
  2 .
  Klicka på " Verktyg " länk på vänster sida av blanketten och hitta " TextBox " komponent . på den för att lägga till den till formen . Dubbelklicka sedan på den igen för att lägga till en andra textrutan i formuläret . Den första kommer att fungera som ett adressfält , medan den andra kommer att visa texten från webbsidan .
  3 .
  Hitta "knapp" komponent i verktygslådan och dubbelklicka på den för att lägga till den i formuläret . Använd musen för att arrangera komponenter i form så att du har en textruta och en knapp bredvid varandra på toppen av den form och den andra textrutan omedelbart under dem .
  4 .
  Klicka på den andra textrutan . En svart " pilen Alternativ "visas . Klicka på den och välj " Flera rader . " Dra ner på textrutan för att göra det fyll i resten av formuläret . Titta i "Egenskaper " fönster och hitta " rullningslister " egendom . Ställ in den till " Vertikal ".
  5 .
  Dubbelklicka på knappen för att gå till källkoden redigerare och skapa en händelse för lastning webbsidan texten . Klistra in följande kod :  dim webbsida som uri=new URI ( textbox1. text )  dim tempfile som en sträng=min . computer. filesystem. gettempfilename ( )

  my. computer. filesystem. deletefile ( tempfile )  my. computer. network. downloadfile ( webbsida , tempfile )  textbox2. text=my. computer. filesystem. readalltext ( tempfile )  min . computer. filesystem. deletefile ( tempfile )  Going rad för rad , förvandlar texten från den första textrutan i en giltig webbadress. Den bestämmer sedan en lämplig unik tillfällig fil som kan användas för att lagra webbsidan text och --- som en oönskad bieffekt --- skapar en kopia av den filen . För att ladda ner till den platsen , som ny tillfällig fil måste utgå . Slutligen är filen läses till andra textrutan och tas bort från hårddisken .

  tips och varningar


 • URL skrev i adressrutan måste vara en fullständiga webbadressen. Med andra ord måste det innehålla "http://" i början av en webbadress . Till exempel " www. google. com " genererar ett fel , men " http://www. google. com " kommer att fungera.

Previous:nothing Next:hur man skriver fast bredd textfiler med Visual Basic

Relaterade artiklar


 • hur man programmerar en webb- databas
 • hur man hittar filstorleken i php
 • hur man ska utföra Visual Basic Script program
 • Hur konvertera Visual Basic -filer till csharp
 • hur man lär sig Rational Rose
 • hur du uppgraderar hårdvaran i en Inspiron 6400
 • hur man organiserar e -postadresser alfabetiskt
 • hur man söka efter en fil i C #
 • hur du uppdaterar flera kolumner från en annan tabell
 • vad är asp programmering ?