Dator > hur man kod i Microsoft Visual Basic 6

 • hur man kod i Microsoft Visual Basic 6


 • Även om det finns en inlärningskurva , är Visual Basic 6 ( VB6 ) ett av de enklaste programspråk för att lära sig eftersom det är baserat på BASIC språket . Medan VB6 är sedan länge ersatts av Microsofts Visual Basic. Net-rad programmering paket , VB6 har ändå stor efter många programmerare fortsätter använda det , även för kommersiella ändamål. VB6 använder en högt grafisk ( därav uttrycket , "visual " ) utvecklingsmiljö för att enkelt och snabbt prototyp ny programvara . Eftersom VB6 är en händelsestyrd språk, kod vanligtvis förknippas med vissa utlösande händelsen . Detta begrepp skall förstås så att programmet i VB6

  Du behöver : .
  Windows operativsystem
  . Visual Basic 6.
  0 programvara .


  1 .
  Starta VB6 utveckling gränssnittet och spara dina studier till en lämplig katalog . En VB6 studie katalog innehåller ett huvudprojekt fil och alla tillhörande stödfiler inbegripet sådana former och klasser .
  2 .
  Ändra pre-skapade Form ( användare fönster ) som du vill . Använd musen för att förstora eller förminska storleken på din form som i huvudsak kommer representera grafiskt användargränssnitt ( GUI ) för ditt program. Inom fönstret Egenskaper på nedre högra sidan , kommer du att kunna ändra många attribut i form, även färger , titlar och placering på skärmen .
  3 .
  i formuläret , skapa ( rita ) en knapp och en TextBox kontroll genom att välja dessa poster i taget från verktygslådan fönstret på vänster sida . När du har skapat dessa kontroller , ge varje en praktisk namn som " MyButton " och " MyTextBox " i fönstret Egenskaper på nedre högra sidan .
  4 .
  Dubbelklicka på knappen kontroll och du kommer att överföras till en kod sida som visar konturerna ( början och slutet ) av en subrutin som syftar till att reagera på att trycka på knappen . Markören bör redan vara placerad inom subrutinen på den plats där koden ska skrivas
  5
  Skriv följande kod i subrutinen : . . MyTextBox. txt=" Hello World " . Detta innebär att när du trycker på knappen ( händelsen ) , kommer det att orsaka textrutan (så kallade " MyTextBox " ) för att visa "Hello World "-hälsning .
  6 .
  Testa programmet genom att trycka på " Kör " ( spela ) på den övre horisontella verktygsraden . Detta bör ta upp det formulär som du har utformats med Button och TextBox på den . Trycka på knappen ska visa "Hello World " hälsning i textrutan.


Previous:nothing Next:hur man kopierar en sträng från ett program och klistra in den i en annan med Visual Basic

Relaterade artiklar


 • Java-applet utveckling
 • hur man torkar andmat
 • hur man konfigurerar en USB-port med Visual Basic
 • java quicktime tutorial
 • hur man använder javascript och php i form validering
 • hur man fixar antal decimaler i Visual Basic e
 • hur man installerar en Vista-förberedda hårdvara uppgradering
 • hur du skapar ett Visual Basic script
 • hur filnedladdning och skärm från databas i PHP
 • hur man installerar Belkin Wireless hårdvara g-kort