Dator > hur man använder en oändlig slinga

 • hur man använder en oändlig slinga


 • De mönster och metoder som du använder i programmering speglar din egen inställning till problemlösning . Ofta kan ett programmeringsspråk krav potentiellt lösas med någon av ett antal möjliga lösningar . Det är lämpligt att inte bara använda en metod som kommer att vara effektiv , men också en som passar dig . När du försöker kompilera och felsöka dina program , med en klar förståelse av vad som händer när koden körs är viktigt . Oändliga slingor är en bra programmeringsteknik i många fall , men bör endast användas i vissa situationer , som en missförstådd oändlig slinga kan orsaka allvarliga problem .
  1
  Lär dig vad en oändlig loop gör . . Alla loopar i programarbetet på grund av att instruktionerna i slingan kommer att utföra om och om igen tills ett visst villkor är uppfyllt . Med en oändlig slinga , som du slingan upp så att detta aldrig kommer att hända och slingan kommer helt enkelt fortsätta att köra i all oändlighet . I vissa fall kommer ett program kräver verkligen en del av koden för att fortsätta köra i all oändlighet , men i många fall programmerare använder oändliga loopar som verkligen kommer att stoppas under genomförande , med hjälp av ett " break " eller " återvända " uttalande.
  2 .
  Överväg om en oändlig loop är bäst anpassade till problemet. Tänk på alternativen och arbeta igenom hur dessa kommer att påverka hur väl din kod fungerar och hur effektivt det kommer att fungera . Använd endast en oändlig loop om det kommer att utföra den önskade uppgiften ordentligt och utan att orsaka onödig behandling .
  3 .
  Skapa din oändlig loop . Det finns många mönster i kod som kommer att resultera i en oändlig loop och olika programmeringsspråk har olika metoder . Dessa exempel arbete på många språk, däribland Java och PHP :  för (;;)

  {

  //loop -kod går här

  }  medan (true )

  {

  //loop -kod går här

  }  Varje gång en slinga itererar genomför datorn ut en viss test för att kontrollera om till går runt igen . Ett typiskt exempel slinga , en som inte är oändligt , är en där en räknare ökar varje gång loopen itererar och kontrollerna testa om disken är mindre än ett visst antal . När räknaren når numret , returnerar prova en " falsk " result och slingan inte upprepa igen . Programmet fortsätter sedan med att oavsett instruktioner ligga efter slingan . Med oändliga loopar , kommer testet returnerar alltid en "sann " resultat, och loopen kommer alltid att gå runt igen , såvida inte koden inuti slingan innehåller en " paus "eller " återvända " uttalande.
  4 .

  Testa ditt program . Se till att du testar den funktion som oändlig loop används för . Testa att funktionaliteten av slingan fungerar bra med olika ingångar och hela utbredningsområde interaktion som är möjligt inom din ansökan, i synnerhet om det innebär ett användargränssnitt. Om ditt program inte fungerar som förväntat och fastnar i oändlig slinga, kan du behöva tvinga det att stänga .
  5 .
  felsöka oändlig loop . Om slingan inte fungerar som förväntat , ta en titt på det och fundera över vad som kommer att hända när programmet körs , inklusive vad som händer med varje iteration . Göra ändringar i koden. Om din oändlig loop fortfarande inte fungerar på det sätt du behöver den för att överväga att använda en annan typ av kontroll struktur istället .

  tips och varningar


 • Prova att skriva ner på papper vad som ska hända med varje iteration av din slinga som ett hjälpmedel för att förstå dess funktion .
 • oändliga slingor ställer naturligtvis en risk om ditt program kan fastna . Endast använda dem när du verkligen känner att de är de bästa möjliga alternativet .

Previous:nothing Next:Microsoft ASP certifiering

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera Word-filer till PDF med vb
 • hur du ställer animation bakgrunden på en webbsida
 • hur de kan förmedla en rad i Visual Basic
 • hur man skapar ett formulär listruta för datum kreditkort med xhtml
 • Vad är Java -konsolen ?
 • Definitionen av en webbsida
 • SQL-uttryck lagrade procedurer
 • datorutbildning för Microsoft Certification
 • hur man använder Visual Basic 6 kö
 • vad är det . x filtillägget klassificering ?