Dator > hur du använder VBA för att konvertera csv till xls

  • hur du använder VBA för att konvertera csv till xls


  • Visual Basic for Applications ( VBA ) är det språk som utvecklare använder för att skapa tidsbesparande program för Microsoft Word , Excel och Access . Excel makro inspelningsfunktionen finns ett enkelt sätt att skapa VBA -kod . Den här funktionen omvandlar de uppgifter du utför i Excel till programkod som du senare kan spela för att upprepa-mycket snabbare-den följd av åtgärder du ursprungligen spelades in. Även om makro -inspelaren inte kan skapa komplexa program , kan det skapa en som konverterar filer med kommaseparerade värden ( CSV ) i Excel typer förvalda fil som slutar på " XLS . " Ett sådant program frigör Excel -användare från att behöva göra konverteringen manuellt

    Du behöver : .
    Microsoft Excel
    . En fil med kommaseparerade värden ( CSV -fil ) .


    1 .
    Skapa ett nytt Excel- dokument , klicka på fliken "Visa" och klicka sedan på " Spela in makro " post under " Macro "-ikonen . Skriv " CSV_Converter " i dialogrutan som uppmanar dig att namnge det nya makrot . Tryck " OK " för att börja inspelningen makrot , vilket kommer att resultera i en VBA program för att konvertera en CSV- fil till Excel-filformat .
    2 .
    Klicka på Office- knappen och klicka sedan på "Öppna ". Navigera till en fil med en " . CSV " förlängning , klicka på "Öppna "för att öppna filen.
    3 .
    Klicka på Office- knappen igen , klicka sedan på "Spara som ". Välj något "Excel " filtyp ( t. ex. " . xlsm " ) , klicka sedan på " Spara " för att spara filen som en Excel -arbetsbok .
    4 .
    Klicka på Office- knappen och välj " Stäng " för att stänga den konverterade filen , klicka på det lilla torget i den nedre vänstra delen av Excel statusfältet för att avsluta makro inspelningen .
    5 .
    Öppna Utforskaren och sedan navigera till den mapp som innehåller Excel -filen du just sparade . Ta bort filen , så att det makro du in inte kommer att uppmana dig att skriva över en befintlig fil när du spelar upp makrot .
    6 .
    Tryck på " Alt-F8 " i Excel , då Dubbelklicka på " CSV_Converter -punkt för att köra makrot .
    7 .
    Klicka i Windows Explorer -fönstret för att se Excel -filen du tog bort uppenbart återställda . ( Makrot inte återställa det från papperskorgen , det skapas en annan Excel-fil på exakt samma sätt som du manuellt gjort den första . )
    8 .
    Tryck på " Alt-F8 "för att visa en lista över makron , välj sedan " CSV_Converter " makro . Tryck på " Redigera " för att visa VBA -kod för makro, som i Visual Basic integrerad utvecklingsmiljö ( IDE ) .
    9 .
    Skriv följande rad innan " Workbooks. Open " uttalande :

    Application. DisplayAlerts=False



    Detta uttalande kommer att förhindra programmet från att visas en varning när det handlar om att rädda en konverterad CSV med samma namn som en befintlig.
    10 .
    Klicka på musen någonstans innanför " CSV_Converter " subrutin och tryck på " F5 " för att köra den . Leta efter den konverterade filen som du gjorde i steg 7 .


Previous:nothing Next:Hur skapar jag en länk till en extern kalkylblad via VBA & tillgång ?





Relaterade artiklar


  • hur man skapar en startbild i Visual Basic 6
  • hur du aktiverar hårdvaran omkopplaren för ett trådlöst kort på Dell Latitude D410
  • projekt idéer med Visual Basic
  • hur man gör C spel
  • hur man gör en google förslagslåda i html
  • handledning om hur man programmerar en sql
  • Microsoft Word VBA tutorial
  • Hur konvertera heltal till datumvärdet Visual Basic
  • grundläggande sql tutorial
  • hur man byter en ArrayList