Dator > Oracle SQL tuning tips

 • Oracle SQL tuning tips


 • SQL tuning bygger på Oracle databasen för att välja bästa möjliga utförande plan för varje fråga . Att hitta kompetenta sätt att minska de resurser som används för att behandla en satskörningen är helt avgörande för systemets prestanda för att arbeta på sin toppnivå. Veta Oracle SQL tuning tips kan hjälpa till att lösa eventuella prestandaproblem för ett effektivare genomförande

  Du behöver : .
  Text editor
  . JavaScript-aktiverad webbläsare .

  Tuning

  Din första fråga när du skriver en SQL-sats är att det kräver ett korrekt resultat och är den mest effektiva bygger på den givna situationen . Frågan exekveringsplan berättar Oracle hur du återskapar data eller hur du utför uppgifter -relaterade uppgifter. Ett dåligt resultat system och tillämpning kan leda till missnöjda kunder , minskad produktivitet och höga kostnader. SQL tuning väljer ut de bästa frågan plan som kommer att spara ditt företag pengar på hårdvara och de specifika affärsprocesserna att användarna har identifierats som problematiska . Trimning är mycket värdefull när det gäller att ta reda på varför en viss fråga körs långsamt .

  Tips

  Du bör ställa in mest exekverade SQL-satser först, eftersom de kommer att ha störst inverkan på det totala resultatet . För ökad hastighet , välj uttalanden av faktiska kolumnnamn :

  SELECT customer_id , efternamn , förnamn , gata , stad från kund ,

  Undvik HAVING i din SELECT-satser , eftersom Det kommer bara filtrera valda rader efter alla rader har returnerats . En WHERE-sats är mer effektivt :

  SELECT staden från landet där staden=' Cleveland ' och statligt=' Ohio ' ; GROUP BY city ;

  Om du ! skriva flera bord går , se till att du överväga fördelarna för varje finns, i och bord går . IN är oftast den långsammaste . Eftersom majoriteten av filter kriterier i moderbolaget-query , viljan vara den mest effektiva :

  SELECT kolumner från bord där finns ( sub-query ) ;

  Icke-kolumn uttryck ofta behandlas tidigare , därför fortkörning din fråga . Placera kolonnen på ena sidan av föraren och alla andra värden på varandra:

  där försäljningen <1000 /(1 + n ) ;

  Om du behöver ta bort alla rader i en tabell , använd inte DELETE för att radera dem . Den DELETE-sats är en inloggad drift och kan ta en avsevärd tid om tabellen är stor . Att utföra samma uppgift snabbare , använd STYMPA TABLE istället , vilket inte är en inloggad operation :

  STYMPA tabell kund ,

  Kör inte en skärmsläckare på din SQL servrar , det kan onödan använda CPU-cykler som bör gå till din ansökan . Det enda undantaget till detta är att använda " Blank skärm " skärmsläckare .


Previous:nothing Next:hur man skapar dubbelt radavstånd text i html

Relaterade artiklar


 • HTML-e- regler
 • hur man skapar ett diagram i python
 • hur man installerar en Vista-förberedda hårdvara uppgradering
 • hur man skapar ett Word-dokument i C #
 • hur du importerar avgränsad Excelblad i Access VBA
 • vilka verktyg gör programmerare använda ?
 • hur man kan fånga ett undantag i en statisk block i Java
 • hur man kommer åt och hitta alla poster som innehåller mata in text
 • hur man skapar en fil i VBScript
 • Hur man laddar ner och installera Java på vår dator