Dator > Hur får man en god början att lära sig C plus plus dator programmeringsspråk

 • Hur får man en god början att lära sig C plus plus dator programmeringsspråk


 • C Plus Plus är ett av de mest populära programspråk där ute eftersom det är allmänt används för att skapa program och det är ett populärt första språk för nybörjare bara lärande datorprogrammering. Oavsett om du tänker gå vidare till att bli en programvaruutvecklare eller om du bara vill få en uppfattning om vilka processer som sker inuti datorn , kommer du nytta av att lära åtminstone några grunderna i datorprogrammering som omfattar alla de programspråk . Du får lära dig saker som de flesta människor inte vet om datorer och du kanske upptäcker att datorer är mindre komplicerat än du tror

  Du behöver :
  dator.
  tangentbord .
  Visual Web Developer .


  1 .
  dig redo för program ! Det bästa sättet att lära sig programmering , naturligtvis , är att göra det . Jag ska gå igenom varje steg för att skapa din första C Plus Plus -programmet och vad var och en av programkomponenter innebär i form som är lättare att förstå att många andra börjar C Plus Plus tutorials .
  2 .
  Ladda ner en gratis C Plus Plus kompilator om du inte redan har ett . En kompilator är ett program som låter dig interagera med datorn via högnivåspråk . Vad betyder det? Tja , tänk på det så här: slätten engelska du talar varje dag kan ses som super hög nivå eftersom det är mycket mer intrikat än en dators språk binär kod som består av endast två tecken , 0 och 1. Dessa två siffror representerar på och stänga av signaler som skapar ett slags morsealfabetet datorn kan förstå . Vi kallar binära ( AKA maskin språk ) på låg nivå eftersom dess alfabet är så enkelt. När vi vill göra datorprogram , är det alltför opraktisk för de flesta att skriva in ett gäng av 0 och 1 eftersom dessa skulle ta upp alldeles för mycket tid att skriva och hålla reda på . Det är därför vi använder hög-nivå språk som C och C Plus Plus , Java , etc. De kan ses som en bro mellan maskin språk och mänskliga vardagliga engelska .
  3 .
  Efter du få din gratis C Plus Plus kompilator installerad , öppna ett nytt tomt källfil . Skriv sedan vad du ser på bilden högst upp på denna sida .
  4 .
  Bara så ni vet , rader som börjar med (//) betraktas som kommentarer , som inte påverka resultatet av ett program i alla fall . De är bara där som små lappar till dig själv och andra att läsa din källkod för programmet du gör .
  5 .
  Rader som börjar med (# ) är pre-processor direktiven . I ovanstående program , berättar du för pre-processor ( den del av din kompilator som samlar in information från sina inbyggda C Plus Plus biblioteket innan verkställande funktioner i ditt program ) till att även omfatta C Plus Plus terminologi från input-output stream bibliotek som medföljer kompilatorn .
  6 .
  Härnäst behöver du förstå det viktigaste funktion , vilket är nödvändigt för alla C Plus Plus -programmen. Allt ingår i huvudsakliga funktion är inkapslade i parentes
  7 .
  Som du definiera din huvudsakliga uppgift är, berätta för datorn vad den kommer att göra med bidrag och /eller utdata . " domstol ": talar om för datorn att skriva ut en utgång linje på en konsol skärm när du kör programmet . Allt inneslutna i citat tolkas som en utgång uttalande . Du kan skriva vad du vill , men jag föreslår att du hålla det enkelt och bara säga , " Programmering är roligt ! "
  8 .
  När du är klar med huvudfunktion ditt program , avkastning 0 ger ditt program att avslutas. Glöm inte att inkludera den avslutande haken innan du kör programmet .
  9 .
  Gå till debug -menyn för att köra dina program . Om bygga lyckas kommer en rad av produktionen dyker upp på din svarta konsolen skärm . Det kommer att säga , " Programmering är roligt ! " ( och det är sant ) ! Det kan inte vara så kul nu . Allt du id var att göra en enda tråkig rad visas på en skärm . Big Deal! Jo faktiskt , har du gjort något ganska cool : du har gjort en enkel , grundläggande C Plus Plus -programmet och du lärt dig några interesting saker om datorer : program är inget annat än instruktioner du gör för din dator och datorn skulle vara något utan det är programmering
  !


Previous:nothing Next:hur man skriver ut en fil i Visual Basic

Relaterade artiklar


 • hur man använder ett Excel-makro till e-post utan att använda Outlook
 • Microsoft Visual program
 • GeForce 7600 GS jämfört med GeForce 6600 GT
 • hur man kan förhindra vertikal bläddra
 • avancerad tutorial på Visual Basic
 • hur man byter en CPU multiplikatorn med en AMD-processor
 • NetBeans debugger tutorial
 • hur man installerar ljudkort hårdvara ljud
 • hur du gör din egna tecken i Java
 • vad är skillnaden mellan en mobil webbsida och en HTML-läsare ?