Dator > Felsökning Visual Basic

 • Felsökning Visual Basic


 • Visual Basic (VB ) är ett programmeringsspråk utvecklat av Microsoft som utvecklare kan använda för att utöka funktionerna i Microsoft Word , Excel och Access . De använder också VB att utveckla program som är oberoende av dessa ansökningar. Felsökning Visual Basic innebär vanligtvis felsökning , som en programmerare utför ett program uttalanden en i taget för att upptäcka källan till ett felmeddelande eller oväntat resultat från programmet . Felsökning kan också handla om att fastställa källan till ett VB programmet run-time fel. Att förstå hur man kan felsöka med VB tillåter dig att utveckla felfria program

  Du behöver : . .
  Visual Basic integrerad utvecklingsmiljö


  1
  I en sökmotor , skriv ordet " FILE : Msvbvm50. exe , " Om du har fått ett meddelande om en saknad MSVBVM50. dll fil . Webbsökning kommer att hitta på Microsoft -sidan innehåller filen behövs för att lösa felet. Klicka på länken " Visual Basic 5. 0 run-time files . " Gå till steg 2 om du inte fick felet just beskrivit . Annars hämta och installera MSVBVM50. exe .
  2 .
  Öppna Visual Basic- integrerad utvecklingsmiljö (IDE ) , tryck sedan " Shift-F7 " för att öppna fönstret form design . Du kommer att skapa ett formulär för en kort program för att felsöka i detta fönster .
  3 .
  Dra en textruta och en knapp från verktygsfältet i formuläret , dubbelklicka sedan på knappen för att Ange fönster för att ange programkod
  4
  Skriv eller klistra in följande program i mellan uttalanden " Private Sub " och " End Sub " av "klick " subrutin : . .  Dim WRD=TextBox1 . Text

  Dim ltr

  För i=0 till Len ( WRD )

  ltr=Mid ( WRD , i , 1)

  Debug. Print ( l )

  Nästa jag  Programmet innehåller ett fel som du kommer att upptäcka och åtgärda med Visual Grundläggande är avlusning .
  5 .
  Tryck på " F5 " för att köra programmet , skriv en text i textrutan som du placeras i steg 3. Tryck formulärets knapp . Programmet kommer att ge ett felmeddelande om ett unhanded undantag och visa meddelandet om programmet som orsakade felet .
  6 .
  Gå till Visual Basic Language Nyckelord sida , tryck sedan " Ctrl- F på din webbläsare för att ringa upp sin funktion textsökning .
  7 .

  Ange namnet på VB uttalande orsakar problemet , " Mid ". Webbläsaren bläddrar du till länken för dokumentation av denna funktion . Klicka på länken.
  8 .

  Läs igenom sidan som beskriver mitten funktion. sida avser att dess " Start " parametern kräver ett 1- baserat index .
  9 .
  Klicka på IDE ikon i Windows Aktivitetsfältet för att återgå till programmet och sedan trycka "Control-G "för att visa " omedelbar " fönster .
  10 .
  Skriv " ? jag "för att visa det aktuella innehållet i variabeln " jag ", som blir "Mid " funktionens "Start " parametern som beskrivs i steg 8. Värdet 0 kommer att leda till , vilket är ett ogiltigt värde för " Start " -parametern . Parametern måste innehålla 1 eller högre .
  11 .
  Klicka på " Stop felsökning " post under "debug" menyn för att avsluta programkörning .
  12 .

  Skriv över den programkod som lyder " i=0 " med den nya koden " i=1 , " sedan köra programmet . Inget fel som följd. Istället kommer den närmaste skyltfönster de enskilda bokstäverna till ordet du skrev i textrutan .


Previous:nothing Next:hur man byter kolumner på VBA & tillgång

Relaterade artiklar


 • hur man drar ett diagram processflöde
 • instruktioner för hur du slår på javascript
 • vad är en funktion i Excel Visual Basic ?
 • hur du kan få text i kolumner med html
 • hur man skapar ett datum från en sträng i Java
 • hur man lär sig MS Visual Studio
 • hur du lägger upp flera bilder i php
 • hur man installerar php 5x på Windows XP
 • hur man skriver egna taggar i JSP
 • hur man kan bli av fel äpple script