Dator > CNC grunderna

 • CNC grunderna


 • Du behöver :
  Text editor
  . Kompilatorn .

  I dagarna före datorerna var alla maskiner operationer som görs av mänsklig hand . För att göra en enkel del skulle ofta ta dagar av en skicklig maskinist , som tillbringade år studerat hantverk . När datorer var blandad med maskiner , allt som förändrats. En del kunde gå direkt från ingenjörens redaktionella program direkt till maskinen , och det skulle göras i en fråga om timmar i stället för dagar . Anledningen till detta är datoriserad numerisk styrning eller CNC . Från och med 2010 tekniken fortfarande är under utveckling , och gör en del kan ta några minuter istället för timmar .

  kartesiska koordinatsystemet

  CNC-bearbetning innebär kartesiska koordinatsystemet . I algebra , samordnar ett XY- planet med är vanligt . Detta är två Antalet rader , kallade axlar och skär varandra i rät vinkel . Den horisontella linjen är märkt X, och den vertikala linjen är märkt Y. koordinaterna för en punkt ges alltid i en (X, Y ) format . Till exempel ( 2,5 ) betyder att du reser 2 utrymmen på X -axeln , och 5 platser upp Y -axeln . I avancerade algebra , är en XYZ utrymme som definieras med införandet av en tredje axel i rät vinkel från XY-planet . Den skriftliga formatet är detsamma , förutom att Z är den tredje axeln . Till exempel ( 2,5,8 ) betyder att du reser 2 utrymmen på X -axeln , 5 platser på Y -axeln , och 8 platser upp från XY-planet på Z -axeln . CNC använder denna XYZ premiss när man definierar verktygsvägarna . Programmeraren berättar spinning skärverktyg att resa till en punkt , t. ex. ( 3,5,6 ) .

  Bokstäver och siffror

  CNC inte bara använda siffror . Kodningen använder en serie av bokstäver och siffror att tala om för skärverktyg ska gå. Programmeraren ingångarna en serie bokstäver och siffror i datorn . Datorn styr maskinen , och verktyget Leden följer vad programmeraren definieras i CNC-program .

  Tool Resa

  En CNC programmerare måste känna maskinen , vilken typ av material som ska sågas och vilken typ av skärhuvud används . Han kan inte överstiga den kapacitet av någon av de faktorerna. Till exempel kan han inte programmet i ett verktyg hastighet av 50 inches per minut för resor när materialet är stål , som bara kan klippa väl på 20 inches per minut . Förstå alla tre faktorer krävs skicklighet på den del av programmerare /maskinist. Detta kan bara utvecklas genom formell utbildning och öva med maskinen .


Previous:nothing Next:hur du skickar ett HTML-e i C #

Relaterade artiklar


 • datorutbildning för Microsoft Certification
 • hur man gör ett kortspel i flash
 • avancerade mysql php tutorial
 • tutorial för Visual Basic : en introduktion applikationer
 • Hur konverterar jag den datumstämpel datum i DB2 ?
 • hur man hittar filstorleken i en php -server
 • skillnader mellan Java Script & html
 • Inaktivera ett tangentbord med Visual Basic
 • Hur man laddar ner och installera Java på vår dator
 • Hur skapar jag en länk till en extern kalkylblad via VBA & tillgång ?