Dator > vilka verktyg gör programmerare använda ?

 • vilka verktyg gör programmerare använda ?


 • programmerare skriva varje aspekt av all mjukvara som gör en dator springa , beräkna , registrera, analysera och utdata . Ungefär 80 procent av programvaran designprocessen utförs på papper innan skrivandet av en dator -nummer som faktiskt börjar . Programmerare använder verktyg som design dokumentation , flödesscheman och pseudokod för att hålla programplaneringen organiserad .

  Dokumentation

  Endast programmerare och de som arbetar på projekt för programvaruutveckling någonsin kommer att se början programmets dokumentation , som omfattar produktion , print design , skärm output och input dokumentation . Slutanvändarna kommer bara att se det tekniska " hur man gör " manualer under utsättningen av programvaran . Utgång dokumentation beskriver vilka resultat som är att analysera data som programvaran är att göra . Printer utformningen innehåller layouten för vad de tryckta dokumenten kommer att se ut till slutanvändaren . Skärmutdata dokumentation rapporter och ritningar av vad varje skärm kommer att se ut till slutanvändaren när slutanvändaren kan interagera med programvaran . Ingång dokumentation innehåller beskrivningar av vilka typer av data kommer att omsättas i det nya programmet , såsom namn, datum , belopp , kreditkortsinformation , databaser och mer . Alla dessa bitar av dokumentation hjälpa programmerare komma med variabel namn som skall användas inom programkod .

  flödesscheman

  Flödesdiagram avbildas diagram som illustrerar vad varje process gör att en bit av data den har behandlats genom de olika delarna i den nya programvaran . Varje diagram börjar med ett litet ovalt och indikerar rörelse under hela processen med riktningspilar genom former . Varje form har en annan innebörd . Rektangel rutorna anger en process eller en åtgärd . Diamonds markera beslutssituationer och kommer att ha antingen ett "ja " eller ett " nej " blinkers sträcker sig från dem . Flödesscheman avsluta med en liten oval . Sidorna är förknippade med små cirklar i förekommande fall. Flödesscheman beskriva visuellt vad processen ska göra och när , så att programmerare kan skriva datakod i den ordning logiken som anges i flödesdiagrammen.

  pseudokod

  pseudokod är en teknisk term för " falsk kod " som det är block av fodrad uttalanden avsedda att representera faktiska datorn kod skriven på engelska. Linjerna i pseudokod är modellerade efter den visuella logiska mönster i flödesscheman . Denna falska kod kan vara så enkelt som " användaren trycker på "Välkommen" -knappen . Screen visar ' Hello World ! ' " till komplexa som " användaren trycker på "Välkommen" -knappen . Beräkna sub-rutin börjar . Screen visar svaret i decimalform . " Efter den pseudokod är skriven för programvaran, datorn programmeraren " skrivbord check " det genom att köra igenom den för att se till att den fungerar logiskt . När det inte är teoretisk logik fel närvarande och varje avsnitt i koden redovisas , då programmeraren kommer att sitta ner och skriva själva datorn koden i programmeringsspråk som anges av arbetsgivaren .


Previous:nothing Next:hur man drar ett diagram processflöde

Relaterade artiklar


 • Visual Basic tutorial för nybörjare
 • hårdvara krav på mellanstationer webbservrar
 • Hur gör jag beständighetsprovningen hårdvara när man bygger en dator?
 • vad är en funktion i Excel Visual Basic ?
 • Hur söker jag efter en fil som skapats med hjälp av Java Servlet ?
 • hur du sorterar kolumner i DataGrid
 • SQL-programmering tutorial
 • hur man beräknar en brum -kod
 • Hur skapar jag en bild söka på min hemsida ?
 • hur man skriver ett shell script för att radera filer