Dator > vanliga orsaker till oändliga loopar

 • vanliga orsaker till oändliga loopar


 • En datorprogrammering slinga utför en iterativ process som kör ett visst antal gånger ( n ) . Ställ in en variabel i , känd som loop variant , och utföra ett test som kallas en uppsägning check . Om testet utvärderas till sant, då loopen kommer att upphöra .  Ett enkelt exempel slinga skriver siffror från 1 till 10. Skapa en jag slinga variant och ange värdet till 1 . På varje iteration i slingan , skriva ut det aktuella värdet av i och inkrement jag med 1 . Uppsägningen kontrollera avslutas loopen om jag är större än 10 i slutet av slingan kroppen .  i=1

  slinga

  skriver jag

  I=I + 1

  om jag <= 10 då goto loop  kommer dock ett par vanliga programmeringsfel resultera i oändliga loopar som kan hänga programmet .

  inte ändra Loop Variant

  uppsägning kontrollera förlitar sig på slingan variant jag komma närmare uppsägningen skick . Om slingan variant är konstant och ändras inte , då uppsägning kontrollera alltid misslyckas och loopen kommer att fortsätta på obestämd tid .  Detta problem kommer också uppstå om öglan varianten är beroende av en oredovisad-för tillstånd . Anta att ditt program skriver ut varje nummer mellan 1 och 5 , sedan 7 , sedan upphör. Din slinga kan se ut på följande sätt:  i=1

  slinga

  skriver jag

  Om jag <5 I=I + 1 ( steg slingan variant , skriver siffrorna 1 till 5 )

  om jag <= 7 goto loop ( återställer slinga för värden på I mindre än eller lika med 7 )  I detta loop , när jag når 5 kommer loopen startas utan att någonsin uppräkning och trycka 5 för evigt . Programmet skall innehålla en linje som ändras slingan variant .  i=1

  slinga

  skriver jag

  om jag <5 I=I + 1 ( steg slingan variant , skriver siffrorna 1 till 5 )

  annanstans I=I + 2 ( steg med 2 när jag når 5 )

  om jag <= 7 goto loop ( återställer loop när jag når 7 )  Detta slinga kommer att avslutas efter att jag når 7 .

  Återställa Loop Variant

  Du kan ställa in ett kommando i mitten av slingan organ som återställer slingan variant och skapar en oändlig loop . Till exempel :  slinga

  i=1 ( återställer loop variant 1)

  skriver jag

  i=i + 1

  om jag <5 goto loop  Detta ställer jag tillbaka till 1 på varje iteration , vilket ger en oändlig loop.

  Ställa in Loop Variant att gå bort från uppsägningen Skick

  slinga varianten måste gå mot uppsägning skick på varje iteration .  i=1

  slinga

  skriver jag

  Om i=2 då i=i-1

  I=I + 1

  om jag <3 goto loop  I detta exempel slingan att hänga sig när jag når 2 . Du kan göra denna typ av misstag när man skriver komplicerat slingor som sträng tolkning .

  Inställning av en felaktig uppsägning Skick

  i=1

  slinga

  skriver jag

  i=i + 1

  Om jag> 0 goto loop  I detta exempel uppsägning skick kommer att orsaka en oändlig loop som jag ökar utan gräns för varje iteration .


Previous:nothing Next:hur man hittar ett datum skillnad i php

Relaterade artiklar


 • Ta bort en nod binära sökträd
 • hur man skapar ett diagram i python
 • hur man kan felsöka ett VBS skript
 • hur man kan spara bilder från picturebox kontroll i Visual Basic
 • hur du aktiverar funktionen print screen med hjälp av JavaScript
 • datakunskap för nybörjare
 • hur man kan inreda rack vägg tallrik
 • hur man kan övervaka nätverkshårdvara
 • hur man hittar filstorleken i php
 • hur du redigerar pdf- filer med hjälp av java