Dator > styrkorna och svagheterna i Visual Basic språk

  • styrkorna och svagheterna i Visual Basic språk


  • Microsofts utvecklingsstrategi , från MS DOS under 1980-talet och fortsätter vidare in i 1990-talet , har alltid varit att sätta låga kostnader , enkel att använda verktyg . i händerna på programmerare . En plats där denna strategi inte klart framgår är införandet av Visual Basic for Applications i alla versioner av Microsoft Office sedan 1995 , och tillgång till gratis nedladdningar av Visual Basic Integrated Development Environment (IDE ) , som en del av . NET -initiativet , sedan 2005 . Många företag som gör egen utveckling av specialiserade kod måste känna till styrkor och svagheter i Visual Basic .

    Lättanvänd och Rapid Application Development

    Visual Basic kallas ibland " Programmering med stödhjul . " Det väsentliga operativa paradigmet är att tillåta användaren att dra och släppa kontroller för ett GUI applikation på en blankett , välj attribut ( specifika datatyper , till exempel ) för de objekt och sedan välja ut insatser och kontroller ( vad de gör ) från diverse menyer . Ansökan avslutas sedan med att skriva ytterligare några rader kod för att få allt att fungera . En programmerare ser sedan till den kombinerade källkoden för alla objekt tas i formuläret och koden som används för att sy ihop dem och eventuellt förbättra prestanda genom att ta bort överflödiga processer eller organisera saker mer logiskt .

    exekveringshastighet

    Visual Basic är ett delvis tolkas språk , i motsats till C eller C + + , som måste gå igenom en kompilator . Detta innebär att den resulterande ansökningarna kommer att vara mindre effektiva när det gäller datorns resurser , de kommer inte att springa så fort , de kommer att kräva mer minne och de kommer inte att vara lämpliga för vissa avancerade uppgifter .

    Standard Objekt

    Ett av sätten Microsoft har arbetat runt prestandabegränsningar av Visual Basic (bortsett från att helt enkelt anta att datorer kommer att få mer kraftfull med tiden ) , är att skapa gemensamma objekt som hanterar rutinmässiga funktioner som har optimerade . Databas Kommunikation Object Model , till exempel, är ett objekt som en programmerare kan ansluta till en Visual Basic- användare form till Access-databaser . Den faktiska plugin- modul som Microsoft tillhandahåller är en kompilerad komponent och är lätt tillgänglig inom Visual Basic . Det finns flera andra bruksföremål tillgängliga .

    Version Omvandling

    Den nuvarande versionen av Visual Basic är VB 10,0 , och är en äkta 64- bitars utvecklingsmiljö. Från och med 2002 , har Visual Basic använt Microsoft. NET Framework , som använder en nedladdningsbar runtime (u00E0 la Java Virtual Machine ) isolera applikationer från operativsystemet , vilket gör ansökningar med Visual Basic mer portabla mellan olika versioner av Windows , och låta en del plattformsoberoende användning . Före . NET konvertering hade Visual Basic skapat lokala körbara filer , vilket gjorde dem att vara lite av en säkerhetsrisk . Sedan 2008 har Microsoft förutsättning verktyg som gör det möjligt för människor att konvertera äldre Visual Basic källkod (men inte körbara filer ) till moderna . NET -versioner .


Previous:nothing Next:hur du skyddar flash -filer laddas ner





Relaterade artiklar


  • hur man skapar min egen webbplats PHP
  • hur man lär sig Visual Studio . NET
  • hur filnedladdning och skärm från databas i PHP
  • Microsoft SQL lagrade procedurer
  • Hur konvertera en kalenderdag till en sträng
  • hur du anpassar ett datarutnät
  • hur man konfigurerar en USB-port med Visual Basic
  • vad är meningen med en prolog programmeringsspråk
  • Hur konvertera Visual Basic -filer till csharp
  • hur man kan ändra teckensnitt i system.windows.textbox