Dator > naturligt språk behandling verktyg

 • naturligt språk behandling verktyg


 • Natural Language Processing är det sätt på vilket datorer och människor interagerar med hjälp av naturlig mänsklig tal och skrift . Programvaran måste kunna känna igen mänskliga ljud och kunna tolka dessa ljud så att datorn kan förstå det mänskliga och vidta lämpliga åtgärder . Denna form av interaktion anses mycket attraktiva eftersom de som är funktionshindrade kan lättare interagera med datorn , och många anser att interagera med en dator via naturligt tal att vara mer naturlig .

  Eliza

  Eliza är en av de ursprungliga chat bots . Eliza kan ha förprogrammerade svar på skrivandet av andra människor . Eliza kan simulera en terapeut . Det Eliza Programmet matchar mycket vanliga mänskliga fraser med lämpliga svar , enligt College of Charleston . När Eliza programmet ges en redogörelse för vilka programmet inte har en lämplig reaktion , ger Eliza en allmän reaktion , som att fråga de enskilda varför de säger en viss sak . Dessa program kan ha praktiska tillämpningar i fråga /svar -verktyg där en person kan skriva en fråga till enhet som en mobiltelefon och få ett svar .

  Informationssökning

  Natural Language Processing har använts för att hämta och klassificera information i medicinska tidskrifter . Den naturliga språk verktyg analysera semantik , syntax och morfologi av de artiklar för att identifiera namn och funktion hos varan , enligt sajt på nätet Dr Dobb 's . Dessa sökningar försöka hitta de mest relevanta artiklar till ett visst ämne . Verktyg finns också som är utformade för att ge automatisk sammanfattas av artiklar att minska behovet för människor att manuellt sammanfatta dessa artiklar .

  Översättning

  Natural Language Processing verktyg inkluderar även utländska stöd språk läsning , skrivning hjälpmedel och översättare . Läs-och skrivstöd hjälpa icke infödda talare av ett visst språk lära sig det korrekta sättet att tala och skriva om särskilda aspekter av ett givet språk . Översättning är inte alltid fungerar korrekt eftersom vissa ord har mer än en betydelse och maskiner är inte ofta tillräckligt sofistikerad för att ge rätt översatt mening .

  Diktering

  En annan typ av behandling av naturligt språk verktyg är diktamen programmet . Det är program som antingen är specialiserade inspelning och är program som kan installeras på en dator . Med hjälp av en mikrofon , talar en person sedan i mikrofonen och verktyget tolkar tal och skriver motsvarande text . Detta diktamen program är användbart i de fall då typning är opraktiskt . Ett annat liknande program är en text-till- tal program . Dessa program läsa texten högt så att individer som inte kan läsa texten av någon anledning kan istället hör en röst läsa texten .


Previous:nothing Next:hur extrahera data från ord tabeller i Excel VBA

Relaterade artiklar


 • hur man skapar en startbild i Visual Basic 6
 • handledning om JavaScript bakgrundseffekter
 • hur man programmerar spel med java
 • hur man startar en ny instans av Visual Basic
 • hur man arbetar med flera textrutor
 • QA tullar
 • hur man gör spel i Visual Basic
 • hur ändrar form action i JavaScript välja
 • Hur läser jag ström java ?
 • hur du tar bort en internet bar Explorer Titel